Τοπικά

Με πληρότητα 100% Αραξος – Θεσσαλονίκη

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Με πληρότητα 100%,  πραγματοποιείται σήμερα η πρώτη πτήση της ASTRA airlines προς τον Άραξο και εγκαινιάζεται με το δεξί η νέα αεροπορική σύνδεση.

Γεμάτο άλλωστε έρχεται και το επόμενο αεροσκάφος, μεθαύριο Τετάρτη, δείχνοντας πως η γραμμή μπορεί να έχει λαμπρό μέλλον και να εξυπηρετεί σημαντικό μέρος της επιβατικής κίνησης.

Στη σημερινή πτήση μεταξύ των επιβατών ήταν να είναι και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, σηματοδοτώντας τη στενότερη επαφή που μπορεί να έχει πλέον η  Θεσσαλονίκη με την Πάτρα και αντιστρόφως. Ομως μάλλον κάτι έχει προκύψει και πιθανόν να μην βρίσκεται στο αεροπλάνο το οποίο προσγειώνεται στον Αραξο στις 14.50.

Η τιμή του εισιτηρίου  ξεκινά από 39 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των φόρων). Το ταξίδι διαρκεί 1 ώρα και 10 λεπτά.  Και οι δύο παράμετροι καθιστούν  τη γραμμή κάτι παραπάνω από ανταγωνιστική σε σχέση με άλλους τρόπους μετακίνησης με προορισμό από Πάτρα προς Θεσσαλονίκη και το αντίστροφο.

Η επιλογή του Αράξου για την αεροπορική εταιρία δεν είναι τυχαία. Στόχος της ASTRA airlines είναι ιδιαίτερα κατά την χειμερινή περίοδο – όπου σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη οι κοινότητες των Πατρινών και Θεσσαλονικέων και γενικότερα της Δυτικής Ελλάδας και Μακεδονίας αριθμούν αρκετές χιλιάδες ( φοιτητές , σπουδαστές , στρατευμένοι, ένστολοι, επαγγελματίες κλπ) – να υπάρχουν δρομολόγια σε καθημερινή βάση.

Παράλληλα κατά τη θερινή περίοδο η λειτουργία της γραμμής αποσκοπεί να παίξει και ρόλο ενδιάμεσης μετακίνησης τουριστών από τη Βόρειο και νοτιοδυτική Ελλάδα αντίστοιχα προς τα νησιά του Ιονίου αλλά και προς τουριστικούς προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι οδικώς είναι απρόσιτοι και ασύμφοροι εξαιτίας της μακρινής απόστασης, συνεπώς του χρόνου και του κόστους μετακίνησης .

Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται:

Τον Ιούνιο: κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Κυριακή

Τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο: κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Παρασκευή

Τον Σεπτέμβριο: κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Κυριακή

Τον Οκτώβριο: κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή

Οι πτήσεις είναι προγραμματισμένες να διαρκέσουν από τις 15 Ιουνίου έως τις 23 Οκτωβρίου.