Τι χρειαζόμαστε:
1 δόση ζύμη για πίτες
650 γρ. κεράσια (χωρίς κουκούτσια και κοτσάνια)
3/4 φλ. φρουκτόζη (ή 1 1/2 φλ. ζάχαρη)
4 κ.σ. άνθος αραβοσίτου (ή 1/2 φλ. αλεύρι)
1/2 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. άρωμα αμύγδαλου (ή βανίλιας)
30 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομματάκια
Για επάλειψη στην τάρτα:
1 κ.σ. γάλα
1 κ.σ. ζάχαρη
Πώς το κάνουμε:
2)Πλένετε και καθαρίζετε τα κεράσια από κοτσάνια και κουκούτσια. Είναι σαφώς πιο εύκολο και γρήγορο εάν χρησιμοποιήσετε το ειδικό εργαλείο για το ξεκουκούτσιασμα. Δεν είναι ανάγκη να τα κόψετε σε κομμάτια, τα αφήνετε ολόκληρα.
3)Βάλτε τα κεράσια σε μπολ. Προσθέστε τη φρουκτόζη, το άνθος αραβοσίτου, το άρωμα αμύγδαλου και την κανέλα και ανακατέψτε τα με ήρεμες κινήσεις.
4)Χωρίστε τη ζύμη σας σε δυο μέρη, το ένα λίγο μεγαλύτερο από το άλλο. Πάρτε το μεγαλύτερο και ανοίξτε ένα φύλλο. Απλώστε το στο ταψί σας (δε θέλει λάδωμα).
Λίγα μυστικά ακόμα
Η κερασόπιτα θα πρέπει να κρυώσει για να την κόψετε, για να μην τρέξουν τα ζουμιά της έξω.
650γρ ήταν τα καθαρισμένα κεράσια που χρησιμοποίησα. Αγοράστε 750 ή 800 γρ. για καλού κακού.
Είναι πολύ νόστιμη και σκέτη, αλλά ταιριάζει απίθανα με μια μπάλα παγωτό βανίλια!