Like

Εύκολη και νόστιμη κερασόπιτα

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Τι χρειαζόμαστε:

1 δόση ζύμη για πίτες

650 γρ. κεράσια (χωρίς κουκούτσια και κοτσάνια)

3/4 φλ. φρουκτόζη (ή 1 1/2 φλ. ζάχαρη)

4 κ.σ. άνθος αραβοσίτου (ή 1/2 φλ. αλεύρι)

1/2 κ.γ. κανέλα

1 κ.γ. άρωμα αμύγδαλου (ή βανίλιας)

30 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομματάκια

Για επάλειψη στην τάρτα:

1 κ.σ. γάλα

1 κ.σ. ζάχαρη

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1

1)Φτιάχνετε τη ζύμη σας σύμφωνα με τις οδηγίες. Την τυλίγετε σε μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο.

Βήμα 2

2)Πλένετε και καθαρίζετε τα κεράσια από κοτσάνια και κουκούτσια. Είναι σαφώς πιο εύκολο και γρήγορο εάν χρησιμοποιήσετε το ειδικό εργαλείο για το ξεκουκούτσιασμα. Δεν είναι ανάγκη να τα κόψετε σε κομμάτια, τα αφήνετε ολόκληρα.

Βήμα 3

3)Βάλτε τα κεράσια σε μπολ. Προσθέστε τη φρουκτόζη, το άνθος αραβοσίτου, το άρωμα αμύγδαλου και την κανέλα και ανακατέψτε τα με ήρεμες κινήσεις.

Βήμα 4

4)Χωρίστε τη ζύμη σας σε δυο μέρη, το ένα λίγο μεγαλύτερο από το άλλο. Πάρτε το μεγαλύτερο και ανοίξτε ένα φύλλο. Απλώστε το στο ταψί σας (δε θέλει λάδωμα).

Βήμα 5

5)Βάλτε μέσα τη γέμιση από τα κεράσια.

Βήμα 6

6)Ρίξτε από πάνω τα κομματάκια το βούτυρο.

Βήμα 7

7)Ανοίξτε το δεύτερο φύλλο. Κάντε στο κέντρο του μια τρύπα για να φεύγει ο ατμός (μπορείτε να κάνετε κάποιο σχέδιο) και απλώστε το πάνω από τη γέμιση.

Βήμα 8

8)Πιάστε τις άκρες από την πάνω και την κάτω ζύμη και διπλώστε τις για να γίνει η άκρη.

Βήμα 9

9) Αλείψτε την πίτα με γάλα και πασπαλίστε με τη ζάχαρη.
Βήμα 10

10)Βάλτε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C για μία ώρα περίπου (ανάλογα το φούρνο σας). Καλό θα είναι να βάλετε ένα αλουμινόχαρτο κάτω από το ταψί σας, γιατί μπορεί να τρέξει ζουμάκι από την πίτα καθώς ψήνεται.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η κερασόπιτα θα πρέπει να κρυώσει για να την κόψετε, για να μην τρέξουν τα ζουμιά της έξω.

650γρ ήταν τα καθαρισμένα κεράσια που χρησιμοποίησα. Αγοράστε 750 ή 800 γρ. για καλού κακού.

Είναι πολύ νόστιμη και σκέτη, αλλά ταιριάζει απίθανα με μια μπάλα παγωτό βανίλια!