Ελλάδα

Λεουτσάκος: Υπάρχει ζωή και χωρίς ευρώ

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Εντείνονται οι φωνές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούν τη ρήξη με τους δανειστές και φλερτάρουν με την προοπτική εξόδου της χώρας από το κοινό νόμισμα.

Ο Κ. Λαπαβίτσας με συνέντευξή του στο pressproject πρόκρινε ως λύση τη ρήξη με ενώ και ο Σ. Λεουτσάκος, βουλευτής της Αριστερής Πτέρυγας μιλώντας στον alpha 989,  εκπέμποντας στο ίδιο μήκος κύματος, δήλωσε ότι:

«Ζωή υπήρξε και  πριν το ευρώ και  μπορεί να υπάρξει και μετά. Αν δεν διευκολύνουν στη χρηματοδότηση και οδηγηθούμε στη ρήξη, ζωή υπάρχει και  θα συνεχίσει να υπάρχει και μάλιστα υπό προϋποθέσεις μπορεί να υπάρξουν πιο γρήγορα προοδευτικές αλλαγές».

Επ αυτού, ο κ. Λεουτσάκος ανέλυσε πως: «Σε ό,τι αφορά τη ρήξη, ο λαός έχει ζήσει περιόδους μες τη φτώχεια όπως και σήμερα. Μπορεί να δυσκολευτεί, υπάρχουν όμως δρόμοι που μπορεί να ανοιχτούν και να έχουν προοδευτικό πρόσημο», πρόσθεσε.

 Θα μιλήσει ο λαός

«Θα είμαστε προετοιμασμένοι, θα υπάρξει παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα σε περίπτωση που υπάρξουν εξελίξεις, το Σύνταγμα έχει πολλές δυνατότητες» είπε από πλευράς του μέσω της ίδιας συχνότητας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης σε ερώτηση τί θα συμβεί σε ενδεχόμενο ρήξης.

Αναφερόμενος στην πληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ, ο κ. Φίλης είπε:”Στις 5 Ιουνίου είναι η στιγμής της αλήθειας, πρέπει να πληρώσουμε 1,2 δις στο ΔΝΤ, αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν. Υπάρχουν χρήματα για μισθούς και συντάξεις, αυτά διασφαλίζουμε, δεν έχουμε να δώσουμε όμως στους άλλους έξω, ό,τι είχαμε το δώσαμε» και εξήγησε πως «αν σταματήσουμε να πληρώνουμε τις κοινωνικές παροχές καταρρέει και η οικονομία».

Υπενθυμίζεται, ότι η Αριστερή Πτέρυγα, με άκρως επιθετικό δημοσίευμα της στον ιστότοπο iskra, απορρίπτει το φερόμενο ως  “Σχέδιο Juncker”, αποφαίνεται ότι οι δανειστες εκπονούν σχέδια για “άνευ όρων υποταγή” της χώρας και ζητούν από την Κυβέρνηση να μη κάνει πίσω.

Εν τω μέσω του εκρηκτικού κλίματος στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, πραγματοποιείται παρουσία Τσίπρα συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με επίσημη ατζέντα “τον νομοθετικό προγραμματισμό και όλα τα τρέχοντα ζητήματα”.

“Καμπανάκι” για την ενότητα

Στο μεταξύ, ο Πάνος Σκουρλέτης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η συμφωνία θα επιτευχθεί σύντομα κρούοντας “καμπανάκι” για την ανάγκη ενότητας του κόμματος.

«Καταληκτική ημερομηνία για τη συμφωνία είναι η 5η Ιουνίου. Όλοι γνωρίζουν ότι διαφορετικά θα υπάρξει πρόβλημα στο χρηματοδοτικό», είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ενώ έστειλε και εσωκομματικά μηνύματα, τονίζοντας:

“Δεν υπάρχει ρήγμα με την αριστερή πλατφόρμα” καθώς και ότι “Η ενότητα της κυβέρνησης και του κόμματος, είναι απαραίτητα για να πάμε μπροστά”.

Νίκη Ζορμπά , capital.gr