Ελλάδα

«Βόμβα» στις δανειακές συμβάσεις της χώρας από την Ζωή Κωνσταντοπούλου

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ολόκληρο το οικοδόμημα των δανειακών συμβάσεων που έχουν συνάψει οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 2010 και μετά απειλεί να… ανατινάξει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που τόνισε σήμερα ότι οι υπογραφές προηγούμενων κυβερνήσεων δεν δεσμεύουν τη χώρα, στην περίπτωση που κριθεί από την Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος ότι οι συμφωνίες κινούνται εκτός του πλαισίου του Συντάγματος και των νόμων.

Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε σήμερα η πρόεδρος της Βουλής, με την ιδιότητα της προέδρου της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος, ρωτήθηκε αν μπορούν οι πολίτες να αισιοδοξούν ότι είναι δυνατό να ακυρωθούν οι υπογραφές προηγούμενων κυβερνήσεων σε δανειακές συμβάσεις.

Απαντώντας, η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι στόχος της Επιτροπής είναι να διερευνήσει αν οι δανειακές συμβάσεις κινούνται μέσα στο συνταγματικό και νομοθετικό πλαίσιο. «Έχει σημασία αυτό να είναι σαφές, γιατί με μία θρησκευτική ευλάβεια, με έναν δογματισμό που δεν έχει έρεισμα, ανακυκλώνεται ως θέσφατο ότι αφού μπήκαν οι υπογραφές δεν αμφισβητούνται. Δεν είναι έτσι. Έτσι θα ήθελαν εκείνοι που έχουν βάλει τις υπογραφές», είπε χαρακτηριστικά.

Η Επιτροπή για την Αλήθεια του Χρέους, όπως και η Εξεταστική Επιτροπή για τα μνημόνια, θα έχουν στη διάθεσή τους όλες τις σχετικές ποινικές δικογραφίες που βρίσκονται στη Βουλή. Η Επιτροπή για το χρέος είναι πιθανόν να χρειαστεί ακόμη και ένα χρόνο για να ολοκληρώσει το έργο της και να συντάξει την έκθεση της, δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής.

ienimerosi.gr