Like

Πατατοσαλάτα χωριάτικη με γιαούρτι

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Υλικά για 4 μερίδες:

500 γρ. πατάτες
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
150 γρ. τυρί φέτα
1 κουτ. σούπας κάππαρη
80 γρ. μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι
3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
χυμός ενός λεμονιού
3 κουτ. σούπας γιαούρτι
3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
αλάτι
μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση

Πλένουμε τις πατάτες. Τις ρίχνουμε για περίπου 25 λεπτά σε αλατισμένο νερό που βράζει να γίνουν αλ ντέντε. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Τις ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε φέτες. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Κόβουμε το τυρί φέτα σε κύβους.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τις πατάτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το τυρί φέτα, την κάππαρη, τις ελιές και όλα τα μυρωδικά, εκτός από τον άνηθο.
Για το ντρέσινγκ, χτυπάμε το ελαιόλαδο με τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τον άνηθο και τη μουστάρδα, χτυπώντας το ντρέσινγκ να γίνει πηχτό σαν κρέμα.
Αλατίζουμε και πιπερώνουμε. Περιχύνουμε την πατατοσαλάτα ανακατεύοντας τις πατάτες να σκεπαστούν καλά με το ντρέσινγκ.

Καλή σας όρεξη!!!

Tips: Αν σας αρέσει η μαγιονέζα στην πατατοσαλάτα, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με το ελαιόλαδο και να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας μαγιονέζα στο ντρέσινγκ. Επίσης θα πρέπει να αφήσετε τις πατάτες να κρυώσουν καλά. Εύκολη συνταγή πατατοσαλάτα χωριάτικη με γιαούρτι, ελιές, κάπαρη, φέτα και δυόσμο.

Πηγή