Like

Παγωτό με σαλέπι

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Υλικά

  • 200 γρ. φρέσκο γάλα, πλήρες
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 10 γρ. σαλέπι

Βάρος: 600 γρ., Προετοιμασία: 10΄, Παρασκευή: περίπου 30΄ (με παγωτομηχανή)

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά τη ζάχαρη άχνη με το σαλέπι, την κρέμα γάλακτος και το γάλα με έναν αυγοδάρτη. Αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο της παγωτομηχανής και ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης για να το παγώσουμε. Μπορούμε να το σερβίρουμε αμέσως μόλις βγει ή να το βάλουμε στην κατάψυξη να σφίξει λίγο ακόμα.

Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ, το βάζουμε στην κατάψυξη και το χτυπάμε ανά μισή ώρα για τουλάχιστον 4-5 φορές, ώστε να σπάμε τους μεγάλους παγοκρυστάλλους και το μείγμα να παγώνει ομοιόμορφα.

steliosparliaros.gr