Like

Τα μεγαλύτερα ψέματα που λέμε στον εαυτό μας

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Τα μεγαλύτερα ψέματα δεν είναι αυτά που λες στους άλλους αλλά στον εαυτό σου! Δε το πιστεύεις; Τσέκαρε μερικά από τα πιο “επικίνδυνα” παραμύθια που αραδιάζεις στον εαυτό σου, και πάψε να είσαι Πινόκιο!

Δεν μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο

Κι όμως μπορείς. Το να προσπαθείς πάντα για το καλύτερο είναι βασικό. Και πάντα μπορείς να κάνεις περισσότερα.

Μάθε να βλέπεις την ευρύτερη εικόνα στο κάδρο. Αντί να εστιάζεις στο δέντρο αλλά βλεποντας όλο το δάσος για να βρίσκεις εναλλακτικές οδούς. Δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να φτάσεις τον στόχο σου αλλά πολλοί.

Εγώ; Ποτέ;

Ποτέ μη λες ποτέ γιατί δεν ξέρεις η ζωή πώς θα σου τα φέρει. Είτε πρόκειται για σχέσεις, αποφάσεις ή καταστάσεις, μην κρίνεις για να μην κριθείς. Οι πιθανότητες είναι ίδιες και ναι μπορούν να σου τύχουν παρόμπιες καταστάσεις.

Αν μπορούσα να (συμπληρώνεις κατ επιλογή), όλα θα ήταν τέλεια

Η τελειότητα υπάρχει κατά φαντασία. Κανείς δεν μπορεί να σου εξασφαλίσει την ευτυχία, ειδικά αν πρόκειται για υλικά αγαθά. Μη μένεις στα πιθανά αλλά προσπάθησε να εκτιμήσεις τα πραγματικά. Ζήσε το παρόν με όσα έχεις και μη σκέφτεσαι αυτά που σου λείπουν αλλά αυτά που μπορείς να απολαμβάνεις.

Ποτέ δε θα έχω τα χρήματα που θέλω. Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι

Αx αυτά τα χρήματα…

Παίρνεις λαχεία, ελπίζεις σε ένα θαύμα, μια καλή νεράιδα που θα σου φέρει από το πουθενά μια αμύθητη περιουσία και μια χρυσή άμαξα αλλά γνωρίζεις πως όλα αυτά γίνονται μόνο στα παραμύθια.

Άσε την απογοήτευση κατά μέρος και πέρνα καλά με τα λίγα. Τι πιο ωραίο από μια περατζάδα με μαλλί της γριάς αγκαλιά με τον σύντροφό σου; Τι πιο γλυκό από το γέλιο του παιδιού που σου προσφέρει ανιδιοτελή αγάπη;

Αναγνώρισε τον πλούτο που έχεις ήδη και δώσε του την αξία που του αρμόζει. Η αγάπη είναι πιο πολύτιμη απ΄όλα τα αγαθά του κόσμου, μη το ξεχνάς.

Δεν είμαι χοντρή, είμαι αφρατούλα

Τι εστι αφρατούλα; Είναι καλύτερο από το χοντρούλα; Μη ξεγελάς τον εαυτό σου, αφρατούλα σημαίνει παχιά.

Εάν έχεις συμβιβαστεί με την εικόνα σου έχει καλώς, αν όμως ενοχλείσαι, τότε αντί να βρίσκεις λέξεις που ηχούν καλύτερα στα αυτιά σου, ανάλαβε δράση και ξεκίνα δίαιτα. Όλα γίνονται αρκεί να ακολουθήσεις ισορροπημένη διατροφή μακριά από πίτσες, σουβλάκια, γλυκά και λιπαρά.

Αν του δείξω πως τον αγαπώ θα αλλάξει

Μη βασίζεσαι σε ψευδαισθήσεις, οι άνθρωποι δύσκολα αλλάζουν τις συνήθειές τους ή τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους. Υποχωρήσεις πάντα γίνονται σε μια σχέση αλλά ποτέ δε θα δεις μετάλλαξη και στροφή 360 μοιρών. Μην ζεις με φρούδες ελπίδες γιατί η πραγματικότητα θα σε διαψεύσει.

Δεν έχει σημασία τι πιστεύω για εμένα

Εάν δεν έχεις αυτοεκτίμηση, δεν πιστεύεις στην αξία και τις δυνατότητές σου, πως περιμένεις να πετύχεις στη ζωή; Αν εσύ η ίδια δεν πιστέψεις τον εαυτό σου, πώς περιμένεις να σε εκτιμήσουν οι άλλοι;

http://www.womenonly.gr