Like

Κυτταρίτιδα; Διάλυσέ την με έξυπνα συμπληρώματα!

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ενίσχυσε τον οργανισμό σου «εκ των έσω» με τα κατάλληλα βοηθήματα διατροφής και αποχαιρέτησε μια για πάντα την κυτταρίτιδα…

Για αποτοξίνωση: Βιοδραστικές φόρμουλες

Για να «καθαρίσεις» με την κυτταρίτιδα, πρέπει πρώτα να καθαρίσεις τον οργανισμό σου από τις τοξίνες και άλλες τοξικές ουσίες.

Τι είναι: Ειδικά σκευάσματα με διάφορα συστατικά, όπως εκχυλίσματα φυσικών τροφών και βοτάνων, αμινοξέα, βιταμίνες, φυτοθρεπτικά και αντιοξειδωτικά. Δρουν συνεργατικά, βοηθώντας το σώμα να καθαρίσει πιο εύκολα από τις τοξίνες.

Δεδομένο: Οι εσωτερικοί μηχανισμοί αποτοξίνωσης δουλεύουν ακατάπαυτα όλο το 24ωρο. Όταν όμως οι τοξικές ουσίες είναι πολλές ή υπάρχουν ελλείψεις αναγκαίων συστατικών για την εξουδετέρωση και την αποβολή τους, κάποιες παραμένουν στο σώμα και αποθηκεύονται στα λιποκύτταρα. Με τον καιρό, η συσσώρευση τοξικών ουσιών αυξάνεται υπερβολικά, με επακόλουθο τη μεγέθυνση και τη δυστροφία των λιποκυττάρων που, μεταξύ άλλων, ευνοεί τη δημιουργία ή/και την εξάπλωση της κυτταρίτιδας.

Χρήση: Το λίπος της κυτταρίτιδας διαφέρει από το κοινό λίπος. Και τα δύο όμως αντιστέκονται σθεναρά σε οποιαδήποτε προσπάθεια μείωσής τους μέσω δίαιτας, όταν τα επίπεδα τοξινών είναι υψηλά. Έτσι, αρκετοί διαιτολόγοι προτείνουν πριν από κάποιο πρόγραμμα αδυνατίσματος να προηγείται μια περίοδος διατροφικής αποτοξίνωσης με περισσότερες φυτικές τροφές και λιγότερες ζωικές. Κατά την περίοδο αυτή, είναι αναγκαία η μεγαλύτερη πρόσληψη συστατικών με αποτοξινωτική και προστατευτική δράση, έτσι ώστε τα τοξικά κατάλοιπα να αποβάλλονται γρηγορότερα για να μην προκαλέσουν βλάβες σε ζωτικούς ιστούς.

Προσοχή! Η αποτοξίνωση απαιτεί ήπιους και προοδευτικούς διατροφικούς χειρισμούς κι όχι ακραίες μεθόδους απόλυτης αφαγίας ή αυστηρής νηστείας αποκλειστικά με χυμούς. Ειδάλλως, μπορεί να προκληθεί υπερβολική έκλυση τοξινών στο αίμα, με συνέπεια τη δηλητηρίαση του οργανισμού.


Για απώλεια βάρους: Υποκατάστατα γευμάτων

Το αγαπημένο βοήθημα διαίτης των πολυάσχολων γυναικών.

Τι είναι: Ειδικά προϊόντα σε μορφή έτοιμου ροφήματος, ράβδου ή -συνηθέστερα- σκόνης (σε ατομικά φακελάκια ή κουτί) που αναμειγνύεται με νερό, άπαχο γάλα ή χυμό.

Δεδομένο: Στο πλαίσιο ισορροπημένης δίαιτας αδυνατίσματος 1.200-1.500 θερμίδων, η αντικατάσταση έως και 2 γευμάτων ημερησίως με θρεπτικά ισορροπημένα υποκατάστατα επιφέρει μεγαλύτερη απώλεια βάρους και μικρότερη απώλεια μυϊκού ιστού, σε σχέση με μια δίαιτα παρόμοιας ενεργειακής πρόσληψης που όλα τα γεύματα αποτελούνται από κανονικά τρόφιμα.

Χρήση: Αντικαθιστάς καθημερινά 1-2 γεύματα, το ένα συστήνεται να είναι το βραδινό, με σκοπό τη μείωση της θερμιδικής πρόσληψης. Μπορείς επίσης να τα χρησιμοποιείς περιστασιακά σαν εναλλακτική επιλογή αντί πρόχειρων γευμάτων ή όταν δεν έχεις τη δυνατότητα να κάνεις κάποιο γεύμα με κανονικές τροφές (π.χ. στη δουλειά ή όταν βιάζεσαι).

Προσοχή! Μην τρέφεσαι αποκλειστικά με υποκατάστατα. Πρέπει να λαμβάνεις τουλάχιστον 800 θερμίδες ημερησίως από φυσικά τρόφιμα και στο σύνολο τουλάχιστον 1.200 θερμίδες (από τρόφιμα και υποκατάστατα).


Για μείωση λίπους: CLA

«Λιποδιαλύτης» για απώλεια λίπους, προστασία μυών και έλεγχο βάρους.

Τι είναι: Πρόκειται για το συζευγμένο λινολεϊκό οξύ(CLA), ένα μη απαραίτητο λιπαρό οξύ που όμως συγκαταλέγεται στα «ωφέλιμα» για τον οργανισμό λίπη.

Δεδομένα: Κλινικές έρευνες έχουν δείξει ότι το CLA μπορεί να ελαττώσει τα επίπεδα του υποδόριου λίπους ακόμα και χωρίς ιδιαίτερη μείωση της θερμιδικής πρόσληψης και ταυτόχρονα να διατηρήσει ή να αυξήσει τα επίπεδα τής άλιπης μάζας (π.χ. μυών).

Συμβουλή: Προτίμησε συμπληρώματα CLA από φυσική πηγή προέλευσης και χωρίς συνθετικές ουσίες, συντηρητικά ή άλλα πρόσθετα. Για μεγιστοποίηση των ωφελειών, συνδύασε το με κατάλληλη διατροφή και άσκηση.

Διατροφικές πηγές: Φυτικά έλαια, πλήρη γαλακτοκομικά, βούτυρο γάλακτος, ζωικό λίπος (μόνο από ζώα ελεύθερης βοσκής ή βιολογικής εκτροφής), παχιά ψάρια, θαλασσινά.


Για τις κατακρατήσεις υγρών: Ταραξάκο

Φυσικό διουρητικό.

Tι είναι: Το ταραξάκο το φαρμακευτικό (Taraxacum officinale ή Dandelion) είναι ένα πολυετές ποώδες φυτό, γνωστό στην Ελλάδα ως πικραλίδα ή αγριομάρουλο. Από το φυτό χρησιμοποιούνται οι ρίζες και τα φύλλα του. Τα φύλλα τρώγονται σε σαλάτες, ενώ μπορούν να γίνουν επίσης αφέψημα ή χυμός.

Δεδομένα: Σε αντίθεση με τα χημικά διουρητικά, το εκχύλισμα ταραξάκο έχει πολύ ήπια δράση και δεν προκαλεί μεγάλες απώλειες καλίου ή άλλων ηλεκτρολυτών από τον οργανισμό. Επιπλέον έχει καθαρκτικές, χωνευτικές και αποτοξινωτικές ιδιότητες, τονώνει ιδιαίτερα το ήπαρ, προστατεύει τη χοληδόχο κύστη, βοηθάει στον έλεγχο του υψηλού σακχάρου, ενώ σε συνδυασμό με άλλα βότανα συμβάλλει στη μείωση της χοληστερίνης και στην αντιμετώπιση των φλεγμονών.

Συμβουλή: Πίεσε δυνατά με το εσωτερικό τού αντίχειρα τα σημεία του σώματός σου που αισθάνεσαι πρησμένη. Απομάκρυνε το δάκτυλό σου και παρατήρησε το σημείο πίεσης. Εάν έχει αφήσει ένα ορατό λευκό σημάδι που μένει αναλλοίωτο για πάνω από δύο δευτερόλεπτα, τότε ενδεχομένως έχεις πρόβλημα κατακράτησης υγρών.

Προσοχή! Υπάρχουν διάφορα αφεψήματα που φτιάχνονται από τις ρίζες ή τα φύλλα του ταραξάκο. Στην περίπτωση όμως αυτή δεν γνωρίζεις με ακρίβεια την ποσότητα των δραστικών ουσιών που προσλαμβάνεις. Επομένως, είναι ασφαλέστερο -τουλάχιστον όταν κάνεις συστηματική χρήση του βοτάνου- να χρησιμοποιείς τιτλοδοτημένα σκευάσματα φαρμακευτικής σταθερότητας.

Τι άλλο μπορεί να με βοηθήσει;

Βιταμίνες Β, όπως η χολίνη, η ινοσιτόλη και η Β6: Προάγουν την καλή λειτουργία του μεταβολισμού, ενισχύουν την αποτοξίνωση, βοηθούν στον έλεγχο του βάρους.

Βρωμελίνη: Ένζυμο που υπάρχει κυρίως στον ανανά. Έχει αντιφλεγμονώδη δράση, μειώνει κατακρατήσεις υγρών και οιδήματα.

Γκίκο μπιλόμπα: Διευρύνει τα αγγεία, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

Gotu Kola: Κινητοποιεί την κυκλοφορία στα κάτω άκρα, δυναμώνει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων και του συνδετικού ιστού.

Γκουαρανά: Περιέχει γκουαρανίνη, ουσία ανάλογη της καφεΐνης. Τονώνει τον οργανισμό, δραστηριοποιεί το μεταβολισμό, κινητοποιεί το σωματικό λίπος, μειώνει το αίσθημα της πείνας.

Γλουταθειόνη: Ισχυρό αντιοξειδωτικό, με αποτοξινωτική δράση. Προσκολλάται στις τοξίνες και τις μετατρέπει σε μορφή που μπορούν να αποβληθούν.

Γλυκομανάνη: Πλούσια πηγή ινών. Βελτιώνει τη λειτουργία του εντέρου, βοηθάει στη μείωση της όρεξης και στον έλεγχο του βάρους. Διογκώνεται μέχρι 200 φορές μέσα στο στομάχι και έτσι δίνει γρηγορότερα την αίσθηση του κορεσμού.

Εκχύλισμα πράσινου τσαγιού: Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Προκαλεί ήπια θερμογένεση, επιταχύνει το μεταβολισμό, δραστηριοποιεί την καύση λίπους.

Καρνιτίνη: Αυξάνει το ρυθμό διάσπασης και καύσης του λίπους. Χωρίς αυτήν δεν μπορεί να γίνει η μεταφορά των λιπαρών οξέων στα μιτοχόνδρια, ώστε να παραχθεί ενέργεια.

Καψακαΐνη: Συστατικό των καυτερών πιπεριών. Επιταχύνει το μεταβολισμό διεγείροντας τη θερμογένεση και την κυκλοφορία του αίματος, βοηθάει στην ελάττωση του σωματικού λίπους.

Λεκιθίνη: Περιέχει μεγάλες ποσότητες ινοσιτόλης και χολίνης. Βοηθάει στη «ρευστοποίηση» του λίπους και στην αύξηση της διούρησης.

Μεθειονίνη: Αμινοξύ που συμβάλλει στην γενικότερη αποτοξίνωση του οργανισμού μέσω του μηχανισμού της μεθυλίωσης. Ελαττώνει τα υψηλά επίπεδα ομοκυστεΐνης.

Ν-ακετυλογλυκοζαμίνη: Ένα από τα 8 απαραίτητα γλυκοθρεπτικά. Απαραίτητο για την υγεία και προστασία του συνδετικού ιστού, ο οποίος καταπονείται όταν υπάρχει κυτταρίτιδα.

Σπιρουλίνα: Μικροσκοπικό βρώσιμο φύκι του γλυκού νερού, πολύ πλούσιο σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Ενισχύει γενικότερα τον οργανισμό, ειδικά σε περιόδους κακής διατροφής ή δίαιτας αδυνατίσματος.

Υδροξυκιτρικό οξύ (HCA): Εκχύλισμα του εξωτικού φρούτου Garcinia cambogia. Έχει ήπια ανορεξιογόνο δράση, ελαττώνει την απορρόφηση θερμίδων από τους υδατάνθρακες, βοηθάει στον έλεγχο του σακχάρου.

Χρώμιο: Ουσιαστικό στοιχείο για την αποδοτικότητα της ινσουλίνης και τον καλό μεταβολισμό των υδατανθράκων. Βοηθάει στη ρύθμιση της όρεξης, ελαττώνει την επιθυμία για γλυκές τροφές.

Ωμέγα λιπαρά 3,6,9: Βελτιώνουν την υφή του δέρματος, ενισχύουν τα αγγεία, προστατεύουν τις κυτταρικές μεμβράνες.

http://www.womenonly.gr