Τοπικά

Γ. Καραμαλίκης: Η κατάρα του διχασμού

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Άρθρο του Ναυάρχου ε.α Γ. Καραμαλίκη Π.Ν, επιτίμου Α/ΓΕΝ.

Οι ώρες που διέρχεται η χώρα είναι εξαιρετικά κρίσιμες για την προοπτική της, για το μέλλον της και η αιώνια κατάρα που μας κατατρέχει, η κατάρα του διχασμού, έχει ήδη  κάνει την εμφάνισή της τούτη την δύσκολη ώρα.

Έxουν περάσει τρείς περίπου μήνες, από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας και κατά την άσκηση της εξουσίας του έχουν παρατηρηθεί και καταγγελθεί από την αντιπολίτευση, και κυρίως την αξιωματική, λάθη, παραλείψεις και καθυστερήσεις.

Την ώρα αυτή όμως, στην Ελλάδα συντελείται ένα θεμελιώδες και μεγάλης σημασίας  γεγονός, το οποίο  είναι καθοριστικό για το μέλλον της πατρίδας. Αυτό το πολιτικό καθήκον, το καθήκον της διαπραγμάτευσης, το ασκεί η εκλεγμένη από το λαό κυβέρνηση, η οποία έχει και την αποκλειστική ευθύνη για την επιτυχή ή μη κατάληξη αυτής της διαδικασίας.

Στην προσπάθεια αυτή, η κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει την αρωγή της αντιπολίτευσης, τουλάχιστον αυτής που πιστεύει ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, έτσι ώστε να ενισχυθεί το εσωτερικό μέτωπο, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η κυβέρνηση μόνο να κερδίσει έχει από αυτή την διαδικασία, σε ισχύ, εμπειρίες, σκέψεις και απόψεις,  παραμένοντας πάντοτε η αποκλειστικά υπεύθυνη πολιτική δύναμη, για το χειρισμό αυτού του θέματος.

Από την άλλη πλευρά τα κόμματα της αντιπολίτευσης του ευρωπαϊκού προσανατολισμού, θα πρέπει να συστρατευτούν στην εθνική αυτή προσπάθεια,χωρίς να απωλέσουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, όπως αυτά προέκυψαν από την πρόσφατη λαϊκή ετυμηγορία. Η συμβολή στη σωτηρία της πατρίδος είναι πατριωτικό καθήκον όλων των κομμάτων, όλων των Ελλήνων.

Και οι δύο πλευρές πρέπει να κάνουν βήματα συνεννόησης, η μεν κυβέρνηση εγκαταλείποντας μειωτικούς χαρακτηρισμούς, στερεότυπα και ιδεοληψίες ,η δε αντιπολίτευση χωρίς να δίνει την εντύπωση ότι επιχαίρει για τα λάθη ή τις επερχόμενες καταστροφές.

Όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι οι ημέρες που διανύουμε είναι ιστορικές και αυτός ο αγώνας δεν είναι κομματικός ή παραταξιακός αλλά είναι υπέρτατος και εθνικός.