Τοπικά

Πάτρα: Αύξηση των μεταναστών περιμένουν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Το κύμα των προσφύγων που έρχεται στην χώρα μας αναμένεται να επηρεάσει και την πόλη.

Kατακόρυφη αύξηση των μεταναστών αναμένει το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Πάτρας μέσα στους επόμενους μήνες.

Το «τσουνάμι» των προσφύγων που έρχεται από την Τουρκία και από τις χώρες της Βόρειας Αφρικής αναμένεται να επηρεάσει άμεσα το μεταναστευτικό πρόβλημα για την Πάτρα, με εκατοντάδες οικονομικούς μετανάστες να περιμένουν δια μέσω του λιμανιού της πόλης να περάσουν στην Ιταλία και από εκεί σε κάποια από τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης.

Από την στιγμή μάλιστα που ο καιρός θα καλυτερεύσει, οι εκτιμήσεις των λιμενικών υπογραμμίζουν ότι αυτό θα ευνοήσει την διακίνηση μεταναστών και το δουλεμπόριο στις ελληνικές θάλασσες. Σύμφωνα πάντα με τους υπολογισμούς που έχουν κάνει οι ιθύνοντες του λιμεναρχείου από την στιγμή που η Πάτρα αποτελεί την κύρια πύλη δια θαλάσσης προς την κεντρική Ευρώπη, δεν θα είναι λίγοι οι μετανάστες από αυτούς που έχουν μεταφερθεί στην Αθήνα οι οποίοι θα θελήσουν να έρθουν στην αχαϊκή πρωτεύουσα, ελπίζοντας ότι θα βρουν εντέλει τον τρόπο για να φύγουν από την χώρα μας.

Για τον λόγο αυτό το Κεντρικό Λιμεναρχείο θα βρίσκεται σε επιφυλακήαπό το ξεκίνημα της καλοκαιρινής περιόδου, συνεχίζοντας τους εντατικούς ελέγχους μέσα και έξω από την λιμενική ζώνη. Πάντως αν οι εκτιμήσεις του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Πάτρας επαληθευτούν δεν αποκλείεται μέσα στους επόμενους μήνες να δούμε στην παραλιακή ζώνη καταστάσεις περασμένων χρόνων τότε που οι πρόσφυγες είχαν δημιουργήσει ολόκληρους καταυλισμούς.

Θυμίζουμε ότι οι οικονομικοί μετανάστες που έχουν ξεμείνει στην Πάτρα ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες στις εγκαταστάσεις των παλαιών εργοστασίων της πόλης στην Ακτή Δυμαίων. Υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή φτάνουν τα 400 με 500 άτομα.