Like

Αρακάς λεμονάτος με πατάτες

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Υλικά για 4 μερίδες:

⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
½ φλιτζ. κρεμμύδι χοντροκομμένο
¼ φλιτζ. μάραθο ψιλοκομμένο ή ½ μαραθόριζα (φινόκιο) κομμένη στα τέσσερα και κατόπιν σε λεπτές φέτες
250 γρ. πατάτες, κομμένες σε κύβους 3 εκατοστών
500 γρ. αρακά
1 φλιτζ. ζωμό κότας ή λαχανικών
2 μικρά καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες 2 εκατοστών
½ κουτ. γλυκού μαραθόσπορο χοντροκοπανισμένο στο γουδί (προαιρετικά)
Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
2 κουτ. σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
Tips: Αντί για αρακά, μπορείτε να μαγειρέψετε με τον ίδιο τρόπο φασολάκια. Ακόμη, μπορείτε να βάλετε το μισό αρακά, προσθέτοντας μαζί και 3-4 αγκινάρες. Πεντανόστιμος αρακάς λεμονάτος με πατάτες.

Εκτέλεση
Σε απλωτή κατσαρόλα με χοντρό πάτο ζεστάνετε το μισό από το λάδι και σε μέτρια φωτιά σοτάρετε τα κρεμμύδια 2′. Προσθέστε τις φέτες μαραθόριζας, αν τη χρησιμοποιείτε, και σοτάρετε 5′, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε και τις πατάτες και σοτάρετε άλλα 4′.
Βάλτε τον αρακά στην κατσαρόλα, ¾ φλιτζ. από το ζωμό, τα καρότα, το μαραθόσπορο (αν τον χρησιμοποιείτε), το μάραθο (αν δεν βάλατε μαραθόριζα) και αλάτι και πιπέρι όσο θέλετε. Όταν πάρουν βράση, χαμηλώστε αρκετά τη φωτιά, σκεπάστε και αφήστε να σιγοβράσει το φαγητό 15′.
Προσθέστε τον υπόλοιπο ζωμό ή νερό, το χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο λάδι και το μισό άνηθο και ανακατέψτε. Αφήστε το φαγητό στη φωτιά περίπου 10′, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν. Δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση.
Αν η σάλτσα είναι νερουλή, δυναμώστε τη φωτιά για να εξατμιστούν τα υγρά. Πασπαλίστε με τον υπόλοιπο άνηθο και σερβίρετε τον αρακά ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή σας όρεξη!!!

Πηγή