Τοπικά

Κατσιφάρας: Αν δεν “τρέξουμε” χάνουμε την Πατρών – Πύργου

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Αναμένοντας τον καθορισμό της συνάντησης με τον αναπληρωτή υπουργό Έργων Χρήστο Σπίρτζη βρίσκεται ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, προκειμένου να τον επισκεφθεί μαζί με εκπροσώπους φορέων της Αχαΐας και της Ηλείας για να συζητήσουν το θέμα της Πατρών-Πύργου.

Θα πρέπει η συνάντηση να γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες, και πριν την 31η του Μαρτίου, έτσι ώστε  να μην ανασταλεί ο διαγωνισμός που είναι προγραμματισμένος για το τέλος του μήνα. Ομως αν αναβληθεί και για δεύτερη φορά, τότε η πιο πιθανή εξέλιξη είναι να πάει στις καλένδες» δηλώνει ακόμη και ο ίδιος  ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.Είπε μάλιστα πως σε αυτή τη φάση δεν πρέπει να συζητούμε ούτε για τη νότια χάραξη ούτε και για σπάσιμο του έργου σε μικρότερα, έξι ή επτά, γιατί μάλλον το έργο θα χαθεί.

Απαντώντας ουσιαστικά στα όσα ακούγονται είτε για τη χρηματοδότηση του έργου, είτε για την επιθυμία να μη δοθεί στους μεγαλοεργολάβους, ο Απόστολος Κατσιφάρας είπε πως το έργο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, έχει πάρει κωδικό και ήδη περιλαμβάνεται στο ΣΕΣ δηλαδή το νέο ΕΣΠΑ.