Τι χρειαζόμαστε:
- 6 αυγά
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
- 1 1/2 φλ. τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
- 2 κ.γ κανέλα
- 1/4 κ.γ γαρύφαλο
- 1 1/2 κ.γ μπέικιν
Για το σιρόπι
- 2 φλ. τσαγιού νερό
- 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 κ.γ χυμό λεμονιού
- 3 κ.σ κονιάκ
Για την κρέμα
- 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου (όχι στιγμής)
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 λίτρο γάλα
Για το γλάσο σοκολάτας
- 200 γρ. κουβερτούρα με 55% κακάο
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 30-50 γρ. μέλι
- λίγο κονιάκ (προαιρετικά)
-
1) Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 5 λεπτά το νερό, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.6) Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μέτριο βουτυρωμένο ταψάκι (33×28 εκ περίπου) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου (βυθίζουμε ένα μαχαίρι στην καρυδόπιτα, το οποίο πρέπει να βγει στεγνό).7) Προσεκτικά και με μια κουτάλα (όχι απότομα και όλο μαζί) ρίχνουμε το σιρόπι σε όλη την επιφάνεια.9) Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και μόλις βράσει προσθέτουμε το διαλυμένο άνθος αραβοσίτου