Αθλητισμός

EΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΪΚΩΝ: Ανακοίνωση-διαμαρτυρία

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Μετά τα θλιβερά επεισόδια που έγιναν διαδραματίστηκαν το Σάββατο το απόγευμα στο γήπεδο Ντα Λουζ ο Εθνικός Σαγεϊκων απέστειλε την κάτωθι ανακοίνωση- διαμαρτυρία

«Το ΔΣ του ΑΠΣ Εθνικός Σαγείκων έχει να δηλώσει τα κάτωθι σχετικά με τις αθλιότητες που διαδραματίστηκαν στην αναμέτρηση της ομάδας μας με τον Άρη Πατρών Η άνανδρη επίθεση εναντίων των παικτών μας και των μελών του ΔΣ ήταν το προβλεπόμενο αποτέλεσμα της όξυνσης των πνευμάτων, η οποία ξεκίνησε από τα μέλη της διοίκησης του Άρη Πατρών κατά τον έντονο λεκτικό προπηλακισμό των παικτών μας, στην διάρκεια του ημιχρόνου. Ακολούθησε η είσοδος και η παραμονή, με την ανοχή διαιτητή και παρατηρητή, ατόμων που στερούντο αρμοδιότητας καθώς και η μετακίνηση του συνόλου των οπαδών του Άρη μπροστά από το χώρο των αποδυτηρίων. Σε όλη την διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου οι παίχτες μας αντιμετώπισαν την εξύβριση, τις κροτίδες που εκτοξεύονταν εντός αγωνιστικού χώρου και την εχθρική στάση του διαιτητή Τζοανόπουλου, ο οποίος έβλεπε μόνο μια ομάδα στο γήπεδο.

Ανακάλυψε πέναλτι του Τσολόπουλου, τον οποίο απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και συνέχισε αποβάλλοντας και τον Σπανό, στο 97ο λεπτό, για καθυστέρηση ενώ γινόταν αλλαγή. Και επειδή είναι και …καλός…διαιτητής επέβαλλε την πλήρη εφαρμογή των κανόνων και έστειλε τον ποδοσφαιριστή μας στα αποδυτήρια, τα οποία είχαν ζώσει ορδές έξαλλων οπαδών του Άρη. Και τότε ο…καλός διαιτητής, και ενώ η επίθεση έχει ξεκινήσει και ο κανονισμός προβλέπει την διακοπή του αγώνα, θυμήθηκε να σφυρίξει την λήξη. Δεκάδες οπαδοί του Άρη χτύπησαν αλύπητα τους ποδοσφαιριστές Σπανό, Τσολόπουλο και τον Αντιπρόεδρο της ομάδας μας Κώστα Μπατέλο, ενώ και οι υπόλοιποι δεν έμειναν δυσαρεστημένοι!!!!!

Το μένος ήταν τέτοιο που είναι θαύμα που δεν θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα. Μάρτυρες ο Πρόεδρος και μέλη του ΔΣ της ΕΠΣ Αχαΐας. Υπήρχε και ένας εγκλωβισμένος στον αγωνιστικό χώρο διαιτητής….αλλά δεν είδε παρά μια σύρραξη και τίποτα παραπάνω…όπως και ο δημοσιογραφικός κόσμος που αρκέστηκε να αναφέρει αυτό. Πρόκειται για την πιο αντιαθλητική, ανήθικη, άνανδρη επίθεση που έλαβε χώρα στη ποδοσφαιρική Αχαΐα εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες.

Τα κροκοδείλια δάκρυα αυτών που όχι μόνο δεν τίμησαν τον ρόλο τους παίρνοντας τα κατάλληλα μέτρα αποφυγής των επεισοδίων, αλλά με την συμπεριφορά τους τα προκάλεσαν δεν μας πείθουν. Ο Εθνικός Σαγείκων έχει ευθύνη απέναντι στους ποδοσφαιριστές και τις οικογένειες τους, τους φιλάθλους του αλλά και το ίδιο το Αχαϊκό ποδόσφαιρο να γνωστοποιήσει σε κάθε νόμιμη αρχή, ποδοσφαιρική , πολιτική ακόμα και δικαστική κάθε πτυχή του αίσχους που υπέστη οι ομάδα και τα μέλη της. Πέρα Σελίδα 1 από 2Σελίδα 2 από 2από τις προσωπικές μαρτυρίες, υπάρχουν και οι ιατρικές γνωματεύσεις που πιστοποιούν την σοβαρότητα των τραυμάτων».