Αθλητισμός

ΑΟ Δύμης: Μαγική εμφάνιση αλλά οι διαιτητές στέρησαν τη νίκη

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Η εκπληκτική εμφάνιση του ΑΟ ΔΥΜΗΣ 07,  δεν ήταν αρκετή για να δώσει την νίκη στην τοπική ομάδα της Κάτω Αχαΐας , με τον ΠΡΟΜΗΘΕΑ να φεύγει με το ροζ φύλλο αγώνα και με σκορ 94-99 στην δεύτερη παράταση !

Το φιλμ του αγώνα

Το ντέρμπι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να ακολουθούν ένα γρήγορο ρυθμό με ανοιχτές άμυνες, με το σκορ στο πρώτο 10λεπτο να πηγαίνει πόντο-πόντο και να καταλήγει στο 18-20. Στον ίδιο ρυθμό και το δεύτερο 10λεπτο με το σκορ να κλείνει στο ημίχρονο με τρεις πόντους διαφορά υπέρ του Προμηθέα 38-41.

Στο τρίτο 10λεπτο η ομάδα του Προμηθέα απέκτησε μια ελαφριά υπεροχή στο σκορ κλείνοντας στο 59-65. Είναι το σημείο που άρχισαν οι διαιτητές να δίνουν πολλά “ανάποδα σφυρίγματα” και να φορτώνουν με φάουλ την ομάδα της Δύμης, κάτι που απεδείχθη κομβικό για την εξέλιξη του αγώνα. Στο τέταρτο δεκάλεπτο η ομάδα της Δύμης όρθωσε ανάστημα και κατάφερε να προηγηθεί με σκορ 69-67, 5:28΄ πριν το τέλος του αγώνα. Διεύρυνε την διαφορά αλλά δυστυχώς τα προκλητικά σφυρίγματα από τους διαιτητές διαμόρφωσαν το σκορ σε 81-81 και οδήγησαν το ματς στην παράταση. Η παράταση δεν φάνηκε αρκετή καθώς τα πέντε λεπτά δεν ανέδειξαν νικητή, με το σκορ στο 86-86 να πηγαίνει το παιχνίδι και σε δεύτερη παράταση!!!

Τα συνεχόμενα απαράδεκτα σφυρίγματα εξαγρίωσαν φιλάθλους και παίκτες, με αποκορύφωμα φάση του αγώνα,  με παίκτη του Προμηθέα να χτυπάει επανειλημμένα με αγκωνιές παίκτη της Δύμης και τελικά το φάουλ να δίνεται “ανάποδα” με τους ψυχραιμότερους να παρεμβαίνουν για να μην βρεθεί η κατάσταση εκτός ελέγχου.

Με την ομάδα της Δύμης να έχει τους, Παναγιωταρόπουλο , Χρυσανθακόπουλο και Λιάκο εκτός με πέντε φάουλ, και μετά από ένα εξαντλητικό παιχνίδι το σκορ διαμορφώθηκε στο τελικό 94-99.

Εντυπωσιακή εμφάνιση για ακόμη φορά από τον Νίκο Παναγιωταρόπουλο που με κατάθεση ψυχής πήρε την ομάδα της Δύμης στην πλάτη του.

Τέλος ο κόσμος της Δύμης είχε φτιάξει μια εκπληκτική ατμόσφαιρα στο νέο κλειστό γυμναστήριο της Κάτω Αχαΐας , στηρίζοντας την αγαπημένη του ομάδα !