Ελλάδα

Την Μαριέττα Γιαννάκου πρότεινε ο Καραμανλής στον Τσίπρα ΠτΔ

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Το όχι του Κώστα Καραμανλή στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να είναι υποψήφιος για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ήταν ξερό, αλλά συνοδευόταν από αντιπρόταση εκ μέρους του πρώην πρωθυπουργού.

Ο Κώστας Καραμανλής πρότεινε για την προεδρία της Δημοκρατίας την Μαριέττα Γιαννάκου.

Η πρόταση Καραμανλή μαρτυρά ότι ο πρώην πρωθυπουργός μπορεί να μην έχει ενστάσεις στην φερόμενη υποψηφιότητα Αβραμόπουλου, αλλά εκτιμά ότι η Μαριέττα Γιαννάκου είναι ένα πρόσωπο που συμβολίζει περισσότερα πράγματα από εκείνη του Επιτρόπου της Κομισιόν.

Δεν είναι γνωστό αν η πρόταση Καραμανλή προηγήθηκε της συνάντησης που είχε στο γραφείο του ο πρώην πρωθυπουργός με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, την ημέρα των εκλογών.

Το Μαξίμου δεν έχει απορρίψει, σύμφωνα με πληροφορίες την υποψηφιότητα Γιαννάκου, όπως και άλλες περιπτώσεις προσώπων, που έχουν προταθεί από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στο τραπέζι παραμένει ως πιθανότερος υποψήφιος ο Δ. Αβραμόπουλος.

Να σημειωθεί ότι η «Αριστερή Πρωτοβουλία» του Παναγιώτη Λαφαζάνη έχει προτείνει την συγγραφέα Ιωάννα Καρυστιάνη, ενώ έχει ακουστεί και το όνομα του Κώστα Γαβρά.

Η ανακοίνωση του ονόματος που θα προτείνει η κυβέρνηση για Πρόεδρο Δημοκρατίας αναμένεται να γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο και οι διαδικασίες για την εκλογή του θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα.

πηγή