Λάχανο – 1 κιλό περίπου
Κρεμμύδι ξερό – 1 1/2 τεμ σε ροδέλες
Σκόρδο – 2 σκελίδες ροδέλες
Σέλινο – 1 κλωναράκι
Πάπρικα γλυκιά και καυτερή – 1/2 από μισό κουταλάκι του γλυκού
Ελαιόλαδο – 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Κρασί λευκό – 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Μαϊντανός κι άνηθος – από 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένα
Αλάτι-πιπέρι
Νερό – 1 ποτήρι
Λάχανο με κιμά
Κιμάς – 300 γρ
Κρεμμύδι ξερό – 1 τεμ ψιλοκομμένο
Σκόρδο – 1 σκελίδα ψιλοκομμένη
Κρασί λευκό – 1/2 ποτήρι νερού
Χυμός ντομάτας – 1/2 ποτήρι του νερού
Αλάτι-πιπέρι
Μπαχάρι – 2 κόκκους
Νερό
Για το λάχανο ακολουθούμε τις παραπάνω οδηγίες.
Για τον κιμά: Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, το μπαχάρι και λίγο νερό. Χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι κι αφήνουμε να ψηθεί για 20 λεπτά μέχρι να μείνει ο κιμάς με την σάλτσα του. Σερβίρουμε σε διαφορετικό πιάτο τον κιμά για να συνοδεύσει το λάχανο κι αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.