Αθλητισμός

Κοντονής: Δεν θα έχουμε αγώνες την Κυριακή

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Την ματαίωση των αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο προανήγγειλε ο Σταύρος Κοντονής βγαίνοντας από τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να καταπολεμηθεί η βία στα γήπεδα. Αναφερόμενος στα επεισόδια της Κυριακής είπε πως “από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα”, ενώ καυτηρίασε τα γεγονότα στη συνεδρίαση των εκπροσώπων των ομάδων, αφού όπως είπε “κάθε ένας που αγαπά το ποδόσφαιρο μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει για τον οπαδό, όχι απλά να διαπληκτίζονται οι εκπρόσωποι των ομάδων, αλλά να βιαιοπραγεί ο ένας απέναντι στον άλλο”.
Όπως είπε ο υφυπουργός το νομοθετικό πλαίσιο σήμερα είναι σαθρό, έως ανύπαρκτο, όμως η κυβέρνηση θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Σε ό, τι αφορά στους εμπλεκόμενους στο ελληνικό ποδόσφαιρο, του κάλεσε να αναλάβουν τις δεσμεύσεις που έδωσαν, ενώ σημείωσε πως αν δεν προχωρήσουν το ηλεκτρονικό εισιτήριο ή το ζήτημα με της λέσχες των οπαδών πιθανότατα δεν θα έχουμε αγώνες ούτε την επόμενη Κυριακή. Όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους, η κυβέρνηση αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να συναντηθεί και πάλι με τους φορείς για να διαπιστώσει την πρόοδο που έχει επέλθει στο θέμα.

“Απευθυνόμαστε σε όλους που εμπλέκονται στα θέματα του αθλητισμού και ιδιατέρως του ποδοσφαίρου. Η κυβέρνηση είναι ανυποχώρητη, δεν θα κάνει ούτε ένα βήμα πίσω σε όσα έχει εξαγγείλει. Επιχειρηματικά συμφέροντα που αναπτύσσονται κατά τον απαράδεκτο αυτό τρόπο στο χώρο του αθλητισμού είναι αδιανόητο να τα δεχτούμε, γιατί στρέφονται κατά του αθλητισμού και των φιλάθλων και ενάντια στους εργαζόμενους στον αθλητισμό.

Έλαβα τις εισηγήσεις της αστυνομίας σχετικά με το έκρυθμο της κατάστασης. Όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες εβδομάδας, ιδίως τα γεγονότα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρό και όσα έγιναν στη συνεδρίαση της διοργανώτριας αρχής, διαμορφώνουν ένα πολύ ζοφερό κλίμα.

Κάθε ένας που αγαπά το ποδόσφαιρο μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει για τον οπαδό, όχι απλά να διαπληκτίζονται οι εκπρόσωποι των ομάδων, αλλά να βιαιοπραγεί ο ένας απέναντι στον άλλο.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατο να διεξαχθεί αγώνας την Κυριακή. Είναι ανάγκη επιτέλους να εφαρμοστεί ο νόμος και όσα προβλέπονται για τις λέσχες των οπαδών και το ηλεκτρονικό εισιτήριο.
Την άλλη Τετάρτη η κυβέρνηση θα αναλάβει την πρωτοβουλία να ξανασυναντηθεί με τους εκπροσώπους του ποδοσφαίρου. Σε περίπτωση που διαμορφώνεται η ίδια κατάσταση δεν θα γίνουν και πάλι αγώνες την επόμενη Κυριακή. Ελπίζουμε όλα όσα συζητήσαμε, να υλοποιηθούν.

Η κυβέρνηση, όσα έχει πει θα τα πραγματοποιήσει, θα πάρουμε σε εύλογο χρονικό διάστημα όλα εκείνα τα νομοθετικά μέτρα που δεν υφίστανται για να καταπολεμηθεί η βία αποτελεσματικά. Αυτή τη στιγμή το νομοθετικό πλαίσιο παρέμβασης της κυβέρνησης είναι σαθρό, σχεδόν ανύπαρκτο. Πρωτοβουλίες αποτελεσματικές που θα λύνουν το πρόβλημα δια παντός.

Εύχομαι αυτα που συνιστούν σήμερα πρόβλημα, να γίνουν η αρχή της λύσης. Και για αυτό χρειάζεται η ενεργητική συμπαράσταση όλων όσων συμφωνούν με την κυβέρνηση. Ελπίζω να τα εννοούν και αν τα εννοούν ας τα κάνουν επιτέλους πράξη”.