Ελλάδα

Κομισιόν: Επαρκής ως σημείο εκκίνησης η λίστα των μεταρρυθμίσεων

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

«Εγκαίρως» ελήφθη η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις από την ελληνική κυβέρνηση, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του προέδρου της Κομισιόν, Jean-Claude Juncker, Mina Andreeva.

Ως προς το περιεχόμενο της λίστας, πηγή της Κομισιόν, δήλωσε πως κατά την άποψη της Επιτροπής η λίστα είναι επαρκώς «περιεκτική» ώστε να αποτελέσει ένα έγκυρο σημείο εκκίνησης για μία επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε πως «είμαστε ιδιαίτερα ενθαρρυμένοι από την ισχυρή δέσμευση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς».

Αναλυτικοτερα, σύμφωνα με ανάρτησή της στο twitter, η εκπρόσωπος του Juncker γνωστοποίησε πως η λίστα με τα μέτρα μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης, έχει ληφθεί εγκαίρως. Την είδηση επιβεβαίωσε και ο Μαργαρίτης Σχοινάς, εκπρόσωπος και αυτός της Κομισιόν, γράφοντας και αυτός στο λογαριασμό του στο Twitter πως η λίστα από την Ελλάδα ελήφθη στην ώρα της.

Το κείμενο πρέπει, αφού περάσει από τους επιτελείς των υπουργείων Οικονομικών (Euro Working Group) να εισέλθει στον “Προκρούστη” των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) oι οποίοι, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα συνεδριάσουν μέσω τηλεδιάσκεψης σήμερα το μεσημέρι.

Πρόκειται για μια πρώτη λίστα μεταρρυθμίσεων-δεσμεύσεων, ενώ θα ακολουθήσει δεύτερο κείμενο στο τέλος Απριλίου βάσει του οποίου θα πρέπει να αξιολογηθεί η Αθήνα προκειμένου να λάβει τα υπόλοιπα των χρηματοδοτήσεων (1,8 δισ. ευρώ του δανείου της ΕΕ και 1,84 δισ. ευρώ των κερδών ομολόγων).

Εφόσον υπάρξει σήμερα έγκριση τότε το κείμενο αυτό μαζί με το τετράμηνο αίτημα επέκτασης της δανειακής σύμβασης που κατέθεσε η Αθήνα και με την κοινή δήλωση των υπουργών Οικονομικών θα πρέπει να πάρει το “πράσινο φως” από τα εθνικά κοινοβούλια και το EFSF πριν την 28η Φεβρουαρίου.

 

Πηγή:www.capital.gr