Τοπικά

Δ. Γκοτσουλιας: Στον αέρα τα οικονομικά του Δήμου

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ενωτική Πρωτοβουλία Δυμαίων – Νέοι Ορίζοντες σχετικά με τα οικονομικά του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

“Χρειάστηκαν πέντε μήνες ακριβώς για να καταλάβει η Δημοτική αρχή, ότι ο προϋπολογισμός που δήθεν τον ψήφισαν εγκαίρως παρά την παραίνεση σύσσωμης της αντιπολίτευσης να γίνει πρώτα η τροποποίηση με βάση τα στοιχειά του τρίτου τριμήνου, είναι ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟΣ.
Η ψυχρολουσία που δέχτηκε το Δημοτικό συμβούλιο ήταν πρωτοφανής τέτοια μεγάλη απόκλιση εσόδων-εξόδων δεν την περίμενε κανένας μας. Σύμφωνα με το νόμο, από την στιγμή που ο Δήμος εντάχτηκε στο πρόγραμμα αποπληρωμής των οφειλών των προηγούμενων χρόνων και πήρε βάσει των στοιχείων τα οποία ο ίδιος προσκόμισε στο Υπουργείο Εσωτερικών 4.3000.000 ευρώ τα οποία εδόθησαν δωρεάν στους Δήμους και όχι υπό μορφή δανείου, έπρεπε ο προϋπολογισμός του να είναι ισοσκελισμένος.
Η πολιτική που ακολουθεί η Δημοτική αρχή στον τομέα των οικονομικών και μάλιστα σε μια κρίσιμη περίοδο, όπως με έμφαση η ίδια τονίζει ,είναι ΣΠΑΤΑΛΗ, ΑΔΙΑΦΑΝΗΣ και προσπαθεί αντί να τις αναλάβει εξ ολοκλήρου να τις μετατοπίσει σε άλλους, λες και δεν υπήρξε αρμόδιος Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών την περίοδο 2011 -2014.
Εμείς, ως παράταξη, εγκαίρως και υπεύθυνα επισημάναμε ως οφείλαμε να γίνει πλήρης ενημέρωση για να μπορούμε να συμβάλουμε με τις προτάσεις μας στην κατεύθυνση βελτίωσης των οικονομικών και τρόποι υπάρχουν, αντ’ αυτού όταν λέμε κάτι που σας ενοχλεί ,ασκώντας τον θεσμικό μας ρόλο μας αποκαλείτε ξερόλες.
Ενημερώνουμε ως δημοτική παράταξη τους συνδημότες μας όλα όσα τους έχετε υποσχεθεί για διαφάνεια, για Δημοκρατία και για προοδευτική κατεύθυνση είναι λόγια χωρίς αντίκρισμα, γιατί προκειμένου να τα υλοποιήσετε πρέπει και να το πιστεύετε.”