Τοπικά

Δ. Γκοτσούλιας: Τα Λατομεία, τα Συμφέροντα, οι Ευθύνες

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Με την ανάλογη σοβαρότητα και υπευθυνότητα κινήθηκε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Διονύσιος Γκοτσούλιας αναδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την ανικανότητα και την πλήρη αδιαφορία της Δημοτικής αρχής στο μείζον ζήτημα που προέκυψε με την παράταση λειτουργίας των λατομείων Αράξου.

Επεσήμανε χθες στο δημοτικό συμβούλιο ότι είχε εγκαίρως ενημερώσει εγγράφως μάλιστα την Δημοτική αρχή από 6 Οκτωβρίου 2014 να συζητηθεί το τεράστιο αυτό ζήτημα, που χρόνια τώρα στην κυριολεξία εξευτελίζει το πολιτικοαυτοδιοικητικό προσωπικό του νομού προκειμένου να παύσει οριστικά η λειτουργία των λατομείων όπως ο ν. 4030|2011 προέβλεπε ώστε να κινηθούν άμεσα και να αποφευχθεί μια επώδυνη και καταστροφική για το ανθρωπογενές περιβάλλον ανανέωση κάτι που έγινε στο παρά πέντε με την κατάπτυστη τροπολογία 431/2014(17-12-2014).

Σε συνέχεια των ενεργειών μας καταθέσαμε 20 Δεκεμβρίου αίτημα για άμεση σύγκληση του Δημοτικού συμβουλίου ώστε να δεσμεύσουμε και πολιτικά τους βουλευτές του νομού εν ΄ όψει και της διαφαινόμενης προσφυγής σε εκλογές για την ανάκληση της επαίσχυντης τροπολογίας αλλά και πάλι η Δημοτική αρχή κινούμενη σε ρυθμούς ρελαντί άφησε σχεδόν δυο ολόκληρους μήνες να περάσουν για να συζητηθεί το θέμα.

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου αναπτύξαμε με σαφήνεια τις θέσεις μας τους λόγους που τα λατομεία δεν θα έπρεπε να λειτουργούν σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και καταθέσαμε προτάσεις οι οποίες στο σύνολο τους έγιναν αποδεκτές από το Δημοτικό συμβούλιο όπως :

1)Συγκρότηση επιτροπής αποτελούμενη από τον Δήμαρχο τους επικεφαλής των παρατάξεων και δυο μέλη της τοπικής κοινότητας Αράξου.
2)Άμεση συνάντηση με τον αρμόδιο αναπληρωτή Υπουργό περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη προκειμένου να ανακληθεί η τροπολογία παράτασης των λατομείων
3)Την ενεργοποίηση των μηχανισμών έλεγχου περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εάν τηρούνται οι σωρευτικές προϋποθέσεις των νόμων(4030|2011,4313|2014 και η ΚΥΑ .12365|29-11-2009)για την λειτουργία των λατομείων για τα οποία είχε δοθεί παράταση μόνον για αποκατάσταση του ανάγλυφου.
4)Ενημέρωση των βουλευτών του νομού προκειμένου να ενεργοποιηθούν άμεσα για την ανάκληση της τροπολογίας μέσω της νομοθετικής οδού και
5)Προσφυγή στο ΣτΕ.
Εμείς ως παράταξη δηλώνουμε ότι κινούμενη πάντα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα ασκώντας τον θεσμικό μας ρόλο θα είμαστε παρόντες και δίπλα στους πολίτες προκειμένου να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της περιοχής και να υποχρεώσουμε την Δημοτική αρχή να κινείται εγκαίρως και όχι κατόπιν εορτής όπως συνήθως κάνει.