Like

Πότε έχεις κάθε δίκιο να ζηλεύεις;

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Τις περισσότερες φορές η ζήλια φανερώνει την προσωπική ανασφάλεια του ζηλιάρη και δεν έχει σχέση με τη συμπεριφορά του συντρόφου μας. Μπορεί εκείνος να είναι τύπος και υπογραμμός, να μην δίνει αφορμές και να λατρεύει ακόμα και το χώμα που πατάς αλλά και πάλι εσύ να βλέπεις φαντάσματα και ανύπαρκτους κινδύνους κάθε φορά που εντοπίζεις θηλυκές παρουσίες στο οπτικό του πεδίο, ας είναι και μόνο οι κολλητές της γιαγιάς του.
Όμως υπάρχουν και κάποιες άλλες φορές που όσο άνετη κι αν είσαι, όση αυτοπεποίθηση κι αν έχεις σου είναι αδύνατον -και δεν πρέπει- να αγνοήσεις αυτό το ενοχλητικό τσίμπημα στην καρδιά που προσπαθεί να σου ανοίξει τα μάτια. Μάθε λοιπόν να ξεχωρίζεις πότε έχεις δίκιο να ζηλεύεις για να προλάβεις το κακό πριν αυτό θεριέψει και απειλήσει πραγματικά τη σχέση σου.

1. Φλερτάρει με άλλες
Όταν είσαστε κάπου έξω και βλέπεις το ταίρι σου να πλησιάζει πολύ κοντά σε μια άλλη γυναίκα, να την κοιτάει στα μάτια, να της μιλάει σε απόσταση αναπνοής από το πρόσωπο της, να την αγγίζει έστω και φευγαλέα σε στρατηγικά σημεία (βλ. μέση, ώμοι) ή να έχει ένα απορροφημένο ύφος σαν να κρέμεται από τα χείλη της τότε δεν χρειάζεσαι υπότιτλους για να καταλάβεις ότι φλερτάρει μαζί της. Όσο “αθώο” κι αν είναι υποτίθεται ότι είναι αυτό το φλερτ, εκείνος θα πρέπει να καταλάβει ότι όσο είσαστε ζευγάρι αυτή η συμπεριφορά είναι ανεπίτρεπτη είτε βρισκόσαστε μαζί είτε χώρια.
Προσοχή όμως: κάποιοι άντρες φλερτάρουν επίτηδες με άλλες προκειμένου να σου τραβήξουν την προσοχή και σε κάνουν να ζηλέψεις. Γι’ αυτούς τους άντρες ακόμα και τα αρνητικά συναισθήματα σημαίνουν πάθος κι επιβραβεύουν τη στρατηγική τους, γι’ αυτό τα νεύρα και οι φωνές δεν θα φέρουν το αποτέλεσμα που θέλεις. Αντίθετα, αν θέλεις να του κόψεις αυτή την κακή συνήθεια, η παγερή αδιαφορία και τα ξεκάθαρα λόγια θα του δείξουν ότι δεν έχει καταφέρει να σε εντυπωσιάσει κι ότι η συμπεριφορά του απλά σε απομακρύνει από εκείνον. Προσπάθησε να ηρεμήσεις λοιπόν πριν ανοίξεις το στόμα σου και απόφυγε να του κάνεις σκηνή δημοσίως. Θα έχεις όλο τον χρόνο να ξεκαθαρίσεις τα πράγματα όταν βρεθείτε μόνοι οι δυο σας.

2. Μαθαίνεις τα νέα του από τρίτους
Εκείνος μπορεί να μην μοιράζεται μαζί σου τις λεπτομέρειες του καθημερινού προγράμματος με ακρίβεια λεπτού, ωστόσο δεδομένου ότι είσαστε ζευγάρι οφείλει να σου αποκαλύπτει τα σχέδια του για το σαββατοκύριακο, το γεγονός ότι πήρε προαγωγή, ή ότι σκοπεύει να μεταναστεύσει. Αν μαθαίνεις ξαφνικά από τον κολλητό του ότι ο καλός σου ετοιμάζεται να αλλάξει αυτοκίνητο κάτι δεν πάει καλά και έχεις δίκιο να ζηλέψεις. Εφόσον εκείνος σου αποκρύπτει σημαντικές αποφάσεις ή εξελίξεις στη ζωή του σημαίνει ότι έχει ένα θεματάκι με τη δέσμευση και θα πρέπει να το διαλευκάνεις: φταίει γενικότερα η λανθασμένη αντίληψη του για τις υποχρεώσεις μιας σχέσης ή απλά δεν υπολογίζει εσένα ειδικά ως σοβαρή σύντροφο του;