Ελλάδα

Θεοδωράκης: «Το Ποτάμι είναι η τρίτη δύναμη»

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Την πεποίθηση ότι στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου το Ποτάμι θα είναι τρίτη δύναμη εξέφρασε στην Θεσσαλονίκη ο επικεφαλής του κόμματος, Στ. Θεοδωράκης.

«Το Ποτάμι είναι η τρίτη δύναμη και θα πάρει την τρίτη διερευνητική εντολή», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης και τόνισε ότι θα είναι «ντροπή» για τη Δημοκρατία να αναδειχθεί τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επιτέθηκε τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει στο Ποτάμι ασάφεια θέσεων, όταν «το ίδιο αυτό κόμμα δεν γνωρίζει αν θα έχουμε ευρώ ή δραχμή το καλοκαίρια», και πρόσθεσε ότι κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν απαντά στο ερώτημα πού θα βρουν τα κονδύλια για να πληρώσουν ομόλογα, μισθούς και συντάξεις αν ναυαγήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

«Μουρμουρίζουν μόνο κάτι για καταθέσεις, αλλά οι καταθέσεις δεν είναι για να βγάζουν τους πολιτικούς από τα αδιέξοδα. Κούρεμα και φορολόγηση των καταθέσεων το Ποτάμι δεν θα επιτρέψει», ξεκαθάρισε.

Όσον αφορά στη στάση που θα κρατήσει μετεκλογικά το Ποτάμι και το κόμμα που θα στηρίξει για να σχηματίσει κυβέρνηση, ο Στ. Θεοδωράκης, τόνισε ότι το κόμμα του θα στηρίξει την Ελλάδα και θα γίνει «ο καταλύτης της συνεννόησης».

«Το Ποτάμι δεν διεκδικεί κυβερνητικές καρέκλες, αλλά επιδιώκει να είναι δυνατό στη Βουλή για να αποτρέψει την κατάληψη κυβερνητικών και κρατικών θέσεων από κομματικούς και να τοποθετηθούν άξιοι και έντιμοι. Η Ελλάδα δεν μπορεί να κυβερνιέται πλέον από κομματικές παρέες. Το Ποτάμι δεν θα επιτρέψει ούτε την παράταση, ούτε την ανασύσταση ενός νέου κομματικού κράτους. Δεν θα κυβερνήσουμε ούτε με μπαλτάδες, ούτε με Μπαλτάκους», είπε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού έστρεψε όμως τα πυρά του και εναντίον της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τα δύο κόμματα, ότι όλα αυτά τα χρόνια που κυβερνούσαν «δεν εφάρμοσαν ούτε ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο, κρατήθηκαν στην εξουσία με υποσχέσεις και ρουσφέτια και άφησαν τη χώρα να πέσει στον γκρεμό».

Τάχθηκε επίσης υπέρ της λειτουργίας μη κρατικών μη κερδοσκοπικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και εξαπέλυσε βολές εναντίον της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση τους στα Πανεπιστήμια.

«Είχαμε κομματικούς στρατούς στα Πανεπιστήμια, τώρα έχουμε και κομματικούς πρυτάνεις. Κάποιοι που πάλευαν για την αυτονομία των ΑΕΙ τα παράτησαν λίγους μήνες μετά την εκλογή τους για να μπουν επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ. και πανεπιστημιακοί που αγωνίζονταν κατά των ιδιωτικών ΑΕΙ τώρα διδάσκουν σε ιδιωτικά Πανεπιστήμια της Κύπρου και διαγκωνίζονται για το ποιος θα μπει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ», είπε.

Ο Στ. Θεοδωράκης πρότεινε ακόμα να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τη νέα Βουλή με πλειοψηφία 180 βουλευτών, ώστε να είναι ισχυρός και ξεκαθάρισε ότι το Ποτάμι δεν θα συμπράξει στον εξευτελισμό του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Κάλεσε επίσης τον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα για μια ακόμα φορά σε μια τηλεμαχία, ενώ απευθυνόμενος σε όσους βλέπουν με καχυποψία το Ποτάμι είπε:

«Μη φοβάστε το Ποτάμι. Αυτό που βλέπετε είμαστε».