Τοπικά

Συμπαραστάτης του Δημότη: Ζυμώσεις και….κωλοτούμπες!!!!

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Εντονο παρασκήνιο εν όψει της εκλογής του Συμπαραστάτη του Δημότη η οποία θα γίνει την Δευτέρα 19 Ιανουαρίου στις 7 μμ σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου.

Μέχρι στιγμής η μόνη επίσημη υποψηφιότητα για τη θέση είναι του συνδημότη μας οδοντιάτρου Σταύρου Τούμπουλη, ο οποίος μάλιστα έχει δηλώσει ότι δεν θέλει μισθό για αυτή τη θέση.

Οι δημοτικές παρατάξεις κρατούν επίσημα κλειστά τα χαρτιά τους, το παρασκήνιο όμως είναι έντονο. Αρχικά κάποιοι έβρισκαν ενδιαφέρουσα την υποψηφιότητα του Σταύρου Τούμπουλη, για τους λόγους ότι είναι ένα άτομο που δεν έχει εμπλακεί πολιτικά, είναι αμερόληπτος και αφού κάποιος προτίθεται να θυσιάσει το χρόνο του αφιλοκερδώς, γιατί να επιβαρύνουμε το προϋπολογισμό του Δήμου, χρήματα δηλαδή που θα πληρώσουμε όλοι μας.

Αργότερα εκφράστηκε η άποψη ότι όποιος αναλάβει την θέση πρέπει να πληρώνεται για να έχει κίνητρο να το κάνει σωστά. Κάπου εκεί αναδύθηκε άλλη μία υποψηφιότητα που θα τύγχανε ευρείας αποδοχής, καθώς για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη χρειάζονται 18 ψήφοι με σύνθεση των Συμβούλων του Δημοτικού Συμβουλίου να είναι 16 για την δημοτική αρχή, 9 για την παράταξη Γκοτσούλια, 1 ΑΚΙΔΑ και 1 για την Λαϊκή Συσπείρωση

Φαίνεται όμως πως η υποψηφιότητα ναυάγησε, με αλλεπάλληλα ραντεβού να δίνουν και να παίρνουν, αλλά τελικά δεν βρέθηκε σημείο σύγκλισης.

Να τονίσουμε ότι σε περίπτωση που δεν βρεθεί η απαιτούμενη ευρεία συναίνεση, η ψηφοφορία μπορεί να επαναληφθεί άλλη μία φορά. Σε περίπτωση που πάλι δεν εκλεγεί η θέση μένει κενή.

Ο “Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης” όπως είναι ο ακριβής ορισμός είναι ένα δημοκρατικό εργαλείο το οποίο πρέπει να έχει θέση και παρεμβάσεις με ουσία στην κοινωνία και όχι ρόλο μαριονέτας.