Ελλάδα

Σαμαράς: ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα μας βγάλουν από το ευρώ

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Νέα σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος από την Κομοτηνή κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι θα κάνει τη χώρα Βόρεια Κορέα.

«Με τον κώδικα δεοντολογίας που έδωσε στην δημοσιότητα κατάργησε την συνείδηση των βουλευτών. Διακήρυξε ότι οι έδρες είναι ιδιοκτησία του κόμματος. Έχουν πρώτα το κόμμα και μετά την Δημοκρατία. Οι Έλληνες, όμως, θέλουν να παραμείνουν στην Ευρώπη, δεν θα μετακομίσουμε στην Β. Κορέα επειδή το ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς άσκησε έντονη κριτική στην Κουμουνδούρου και όσον αφορά τον φράχτη στον Έβρο: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αφήσει τους λαθρομετανάστες να έρχονται, να τους δώσει ελληνική ιθαγένεια και ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Ποιος θα τα πληρώσει όλα αυτά;».

«Αυτοί που θέλουν να σταματήσει το έργο της κυβέρνησης είναι όσοι έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό. Τους συμφέρει να πτωχεύσει η Ελλάδα, γιατί μία Ελλάδα σε δραχμή θα τους έδινε τη δυνατότητα να αγοράσουν τα πάντα για ένα κομμάτι ψωμί» τόνισε στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς, υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί «τους βολεμένους συνδικαλιστές και τους κερδοσκόπους».

Αναφερόμενος στα περί κινδυνολογίας που του καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σαμαράς τόνισε πως ο δρόμος της Κουμουνδούρου με τη διακοπή πληρωμής των τόκων «είναι ο ορισμός της χρεοκοπίας και ο ασφαλέστερος δρόμος για να βγεις από το ευρώ».

«Στο δίλημμα κωλοτούμπα ή αντίσταση, δηλαδή χρεοκοπία, λένε ότι επιλέγουν τη χρεοκοπία. Ευρώ χωρίς κανόνες, που δεν τους δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει. Ας αφήσουν το παραμύθι ότι εμείς κινδυνολογούμε» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος έκανε αναφορά στην κοινή διακήρυξη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ, λέγοντας πως το δεύτερο κόμμα έχει ως κύριο σύνθημα «να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ».

«Εμείς ανεβαίνουμε βήμα-βήμα κι αυτοί ετοιμάζονται για να σπρώξουν τη χώρα στο γκρεμό. Δεν είναι τυχαίο ότι όλος ο διεθνής τύπος μιλά πάλι για Grexit» πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς, ο οποίος αναρωτήθηκε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει συγχαρεί την ΕΛΑΣ για τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού και πρόσθεσε: «Διαφωνούν με τις φυλακές ύψιστης ασφαλείας γιατί θέλουν να δραπετεύσουν οι τρομοκράτες. Δε θα γίνουμε μία χώρα όπου κανείς δε θα νιώθει ασφαλής καί όπου επικίνδυνοι κακοποιοί θα κυκλοφορούν ελεύθεροι».

πηγή