Τοπικά

ΝΔ Αχαΐας: Αλλαγές στο ψηφοδέλτιο

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Μετά από αρκετό γράψε, σβήσε και χρήση διορθωτικού, τελικά προέκυψε το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για την 25η Ιανουαρίου.

Συζητήσεις και παρεμβάσεις, κεντρικές αλλά και τοπικές, χαρακτήρισαν τη διεργασία σύστασης του ψηφοδελτίου, το αποτέλεσμα του οποίου δείχνει ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο το ανθρωπογεωγραφικό κριτήριο. Ολα φαίνονται να είναι έτοιμα ενόψει και της επίσκεψης του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά το σαββατοκύριακο στη Δυτική Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προτεινόμενοι για το ψηφοδέλτιο του κόμματος δεν ήταν λίγοι. Επίσης δεν ήταν λίγοι αυτοί που έθεσαν τον εαυτό τους στη διάθεση του κόμματος αναγνωρίζοντας την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε. Ωστόσο, για την τελική επιλογή ζυγίστηκαν αρκετές παράμετροι, ενώ φαίνεται να ελήφθησαν υπ’ όψιν και ορισμένοι από τους όρους που προτάθηκαν για τα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν.

Οι υποψήφιοι από χθες το μεσημέρι η τελική εντεκάδα είναι έτοιμη, ενώ αρκετούς από αυτούς τους εντοπίσαμε να έχουν ξεκινήσει ήδη τον προεκλογικό τους αγώνα.

Εκτός απροόπτου το ψηφοδέλτιο της ΝΔ Αχαΐας θα απαρτίζουν οι εξής: Ο νυν βουλευτής Αθανάσιος Νταβλούρος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο και πρώην γενικός γραμματέας Ενημέρωσης της Κυβέρνησης Ανδρέας Κατσανιώτης, ο πρώην γενικός γραμματέας Δικαιοσύνης, δικηγόρος εγκληματολόγος Αγγελος Τσιγκρής, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον Ανδρέα Κατσανιώτη Ελένη Κονιδάρη, η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό του Κώστα Χριστόπουλου, υποστράτηγος της ΕΑ Εφη Γιαννιά, ο πρώην δήμαρχος Ερινεού Ανδρέας Βαρνακιώτης, ο φυσικοθεραπευτής-κινησιοθεραπευτής κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Αθλητικής Ψυχολογίας Γρηγόρης Λεων. Κοντοδήμος, ο ταξίαρχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και υποψήφιος με τον συνδυασμό του Γιώργου Λαζουρά στον Δήμο Καλαβρύτων Αθανάσιος Γιαννακόπουλος. Οι δύο νέοι υποψήφιοι είναι ο οικονομολόγος – διευθυντικό στέλεχος επιχειρήσεων Λεωνίδας Θωμάς, ο οποίος μάλιστα φέρεται να είναι επιλογής της κεντρικής διοίκησης του κόμματος και σύμφωνα με πληροφορίες αποτελεί μεταγραφή από τον κεντρώο χώρο, καθώς και ο Καλαβρυτινός Δημήτρης Αντωνακόπουλος, ο οποίος υπήρξε στο παρελθόν υποψήφιος με τον ΛΑΟΣ και το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη.