Τοπικά

Μήνυμα Νικολάου για τη Νέα Χρονιά

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Με την έλευση του νέου χρόνου, έχοντας την τεράστια ευθύνη διοίκησης του Δήμου Δυτικής Αχαΐας  και αισθανόμενος την ανάγκη αλλά και το θεσμικό καθήκον να επικοινωνήσω με τους συνδημότες μου, σας καταθέτω τις θερμότερες ευχές μου.

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία  χρόνια βιώνουμε όλοι μας τις δυσβάσταχτες επιπτώσεις της πολύπλευρης οικονομικής κρίσης που μαστίζει την χώρα μας.

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της ραγδαίας επιδείνωσης των καταστάσεων και των δυσχερειών για την στοιχειώδη κάλυψη των βιοποριστικών μας αναγκών.

Ως νέα δημοτική αρχή, άμα τη αναλήψει των καθηκόντων μας  προσπαθήσαμε, και σε μεγάλο βαθμό θεωρώ ότι πετύχαμε, την ομαλή ενσωμάτωση και συγχώνευση που ξεκίνησε η προηγηθείσα υμών δημοτική αρχή ,   των πρώην Καποδιστριακών Δήμων στο νέο διοικητικό μας οικοδόμημα και συνεχίζουμε  με την προοπτική της εξέλιξης.

Μέσα στο γενικό κλίμα της ανασφάλειας και του οικονομικού μαρασμού, με συντονισμένες προσπάθειες εφαρμόσαμε δομικές αλλαγές και με οικονομίες κλίμακας περιορίσαμε τις λειτουργικές μας δαπάνες ώστε να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες δυσκολίες και τις προκλήσεις της εποχής μας.

Βασικός και κύριος στόχος της δημοτικής αρχής αλλά και του δημοτικού συμβουλίου, παραμένει η στήριξη και η αναβάθμιση των συνθηκών ζωής των κατοίκων μας και η περαιτέρω αναπτυξιακή επανεκκίνηση της περιοχής μας.

Στην απαρχή κάθε νέου ημερολογιακού χρονικού ορίζοντα, εύλογα η ανθρώπινη φύση μας, διακατέχεται από ενδόμυχο κλίμα ανάτασης  και αισιοδοξίας.

Καλώ όλους τους συνδημότες μας, με υπομονή και επιμονή να σταθούν όρθιοι, αλληλέγγυοι και δυνατοί.

Έχουμε τις προϋποθέσεις και μπορούμε να ξεπεράσουμε και αυτές τις συμπληγάδες.

Με κοινωνική συνοχή, ενότητα και αποφασιστικότητα, μπορούμε να ξαναβρούμε το χαμένο μας χαμόγελο και την αναπτυξιακή μας προοπτική. Απαιτείται συστράτευση και συμπόρευση για να τα καταφέρουμε!

Εύχομαι ολόψυχα  σε όλους τους κατοίκους τους Δήμου μας και σε όλο τον κόσμο, το 2015 να μας συνοδεύει με υγεία, ευτυχία, ευημερία και πρόοδο. Το νέο έτος, μαζί με την ελπίδα, να φέρει ανάκαμψη και ηθική ανάταση για όλους μας. Καλή δύναμη και καλή χρονιά!!

Χρήστος Νικολάου

Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας