Ελλάδα

Χαρδούβελης : οι καταθέσεις είναι ασφαλείς

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

«Προετοιμαζόμαστε για να αντέξουμε τυχόν κλυδωνισμούς» τονίζει ο Γκίκας Χαρδούβελης μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής.

«Περάσαμε ήδη νομοθετήματα που παρέχουν ασφάλεια στις καταθέσεις, είμαστε σε διαρκή επαφή με τους εταίρους μας, ενώ όλη η κυβέρνηση θα βρίσκεται επί ποδός και σε επαγρύπνηση» ξεκαθαρίζει ο υπουργός Οικονομικών ο οποίοςδεν κρύβει την ανησυχία για τη σταθερότητα της οικονομίας μέσα σε ένα περιπετειώδες πολιτικό περιβάλλον.

Ο κ. Χαρδούβελης, εν όψει της πιθανότητας διεξαγωγής πρόωρων εκλογών,  ξεκαθαρίζει ότι «οι καταθέσεις στις τράπεζες είναι ασφαλείς» και προσθέτει: «Εμείς, ως υπουργείο, φροντίσαμε την τελευταία εβδομάδα και νομοθετήσαμε τη δυνατότητα στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να δανείζει χρήματα στο Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων σε περίπτωση που χρειαστεί ένα απόθεμα μεγαλύτερο από αυτό που διαθέτει για να στηρίζει τους καταθέτες».

Απαντώντας στο τι μέλλει γενέσθαι στο ενδεχόμενο μιας νέας κυβέρνησης με αντιμνημονιακό προσανατολισμό, ο υπουργός Οικονομικών δείχνει… τον Μάριο Ντράγκι: «Το κλειδί για την αποφυγή κλυδωνισμών και τη μετέπειτα οικονομική μας πορεία το 2015 το κρατάει η ΕΚΤ. Το κλειδί αυτό εύκολα και απότομα μπορεί να κλείσει τη χρηματοδότηση προς τις τράπεζες και έτσι να στραγγαλίσει την ελληνική οικονομία σε χρόνο dt».

«Να δεσμευθεί το πολιτικό σύστημα για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις»

Ως το μόνο δρόμο «για να εξομαλυνθεί το σημερινό κλίμα» αβεβαιότητας χαρακτηρίζει, εξάλλου, την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Χαρδούβελης σε δήλωσή του στην «Αγορά».