Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ κατά Στουρνάρα: Θα αποδοθούν ευθύνες για τη θεσμική εκτροπή σου

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Σε ανακοίνωσή της, η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για παρέμβαση εκτός θεσμικών ορίων που προκαλεί τη νοημοσύνη του λαού και τονίζει ότι ο διοικητής της ΤτΕ προκαλεί αναιτιολόγητο πανικό με τις δηλώσεις του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «ιδιαίτερα επικίνδυνες» τις πρακτικές του κ. Στουρνάρας, προσθέτοντας ότι οι δηλώσεις του έγιναν την ημέρα που το Χρηματιστήριο σημείωνε ανάκαμψη, και προειδοποιεί ότι «οι ευθύνες είναι μεγάλες και θα αποδοθούν».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η εκτός θεσμικών ορίων, δημόσια παρέμβαση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος στις πολιτικές εξελίξεις, με εκκλήσεις προς τους βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και κινδυνολογικές κορώνες, για άλλη μία φορά προκάλεσε τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Η δήλωσή του ότι “η ρευστότητα στη χώρα μειώνεται ταχύτατα” και “ο κίνδυνος μιας ανεπανόρθωτης βλάβης της ελληνικής οικονομίας, είναι μεγάλος”, άφησε άφωνους και τους ίδιους τους τραπεζίτες αλλά και όλη την αγορά, όχι τόσο για την ωμή παρέμβαση του “ανεξάρτητου” κεντρικού τραπεζίτη υπέρ της Κυβέρνησης, όσο κυρίως για την ανακόλουθη και ψευδή περιγραφή της πραγματικής κατάστασης του τραπεζικού συστήματος.