Ελλάδα

Norman Atlantic: Ένας νεκρός – 165 διασωθέντες – λίστα επιβατών – ΦΩΤΟ

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ενημέρωση 19:12

Δείτε την λίστα επιβατών κάνοντας κλικ εδώ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του ναυτικού δυστυχήματος που σημειώθηκε τα ξημερώματα, έπειτα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο πλοίο  «Norman Atlantic», ενώ έπλεε σε διεθνή χωρικά ύδατα, 45 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Κέρκυρας.

Στο ιταλικό πλοίο, συμφερόντων της εταιρείας «Visemar di Navigazione», που είχε αναχωρήσει στις 5.30 το απόγευμα από την Πάτρα με προορισμό την Ανκόνα της Ιταλίας μέσω Ηγουμενίτσας, βρίσκονταν 422 επιβάτες και 56 άτομα πλήρωμα, ενώ μεταφέρονταν συνολικά 222 οχήματα.

Το «Norman Atlantic», με ελληνικό και ιταλικό πλήρωμα, ήταν ναυλωμένο από την ΑΝΕΚ Lines, η οποία συνεργάζεται στενά με τις ελληνικές και ιταλικές αρχές για τον συντονισμό και την ασφαλή απομάκρυνση των επιβατών.

Από το πλοίο έχουν απομακρυνθεί μέχρι στιγμής 161 άτομα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας. Η επιχείρηση θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

H πυρκαγιά βρίσκεται υπό έλεγχο και οι πρώτοι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν στην Πούλια. Τρία παιδιά που μεταφέρθηκαν στο Λέτσε παρουσιάζουν ελαφρά υποθερμία, αλλά η υγεία τους δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία. Να σημειωθεί ότι τα περί πτώσης επιβατών στη θάλασσα είναι ψευδή και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

«Ένας νεκρός και δύο τραυματίες»

Με δημοσίευμά της η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera και το Ιταλικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών αναφέρουν ότι υπάρχει ένας νεκρός και δύο τραυματίες στο πλοίο «Norman Atlantic», μία είδηση που επιβεβαίωσε λίγη ώρα αργότερα το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με την ιταλική Corriere della Sera, ο άνδρας βρήκε τον θάνατο στην προσπάθειά του να προσεγγίσει τη βάρκα διάσωσης μαζί με μία γυναίκα (πιθανόν σύζυγό του). Τα δύο άτομα είχαν εγκλωβιστεί στην γλίστρα του πλοίου.

Επιχείρηση Διάσωσης

Θα συνεχιστεί η επιχείρηση όλη την νύχτα υπό την προϋπόθεση ότι οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.

Δείτε φωτογραφίες

norman-atlantic-13