Ελλάδα

Νέο κραχ -5,16% στο ΧΑA στις 847 μονάδες

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

15:11

Νέα δραματική κατακρήμνιση, νέο κραχ, καταγράφεται στο ελληνικό χρηματιστήριο και μεγάλη επιδείνωση στα ομόλογα, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι η Ελλάδα οδηγείται σε εκλογές και αποτιμούν τη μεγάλη αύξηση του ρίσκου χώρας, φοβούνται για όλα τα ενδεχόμενα.

Το διακύβευμα είναι αν θα βρεθούν ή όχι οι 180 βουλευτές, γιατί αν δεν βρεθούν – όπως προεξοφλεί το χρηματιστήριο -και η Ελλάδα οδηγηθεί σε εκλογές τότε άμεσα ο Γενικός Δείκτης θα κατρακυλήσει κι άλλο
Μόνο θετική έκπληξη με τους 180 βουλευτές για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αναιρεί το σενάριο αυτό και θα υπάρξει ισχυρό ανοδικό ράλι.
Μέσα λοιπόν σ’ αυτό το ιδιαίτερα ηλεκτρισμένο και δραματικό περιβάλλον ο Γενικός Δείκτης έχει κατέλθει στις 847 μονάδες με απώλειες 5,16% (ωρα 15:11) , έχοντας υψηλό ημέρας στις 898,82 μονάδες (+0,57%) Η αγορά είχε να βρεθεί κάτω από τις 850 μονάδων από τις 25 Ιουλίου του 2013 που σημαίνει ότι το Χ.Α. κατήλθε σήμερα σε νέα χαμηλά 17 μηνών!

Αν βρεθούν από θαύμα οι 180 βουλευτές τότε η αγορά θα εκτιναχθεί σαν ελατήριο λόγω της μεγάλης συμπίεσης που έχει υποστεί η αγορά.
Στις μετοχές των τραπεζών παρά το ήπιο ξεκίνημα οι πωλητές έχουν ανακάμψει με πολύ ισχύ, οδηγώντας κάποιες μετοχές του κλάδου είτε σε νέα ιστορικά χαμηλά, είτε πλησίον αυτών!

Η Πειραιώς καταγράφει πτώση 10,56% κάτω από το 1 ευρώ και σε νέα ιστορικά χαμηλά, η Εθνική χάνει 7,50%, η Alpha Bank -5,92%, η Eurobank -5,29% και η Attica Bank -5,17%!

Νέα δραματική επιδείνωση στα ελληνικά ομόλογα – Στο 10% το ελληνικό 3ετές ομόλογο και CDS στις 1000 μ.β. , καταγράφεται σήμερα στα ελληνικά ομόλογα λόγω της κίνησης τεράστιου ρίσκου της κυβέρνησης να επισπεύσει την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας, ενώ ο φόβος των εκλογών οδηγεί τιμές και ψυχολογία σε χαμηλότερα επίπεδα.

Η αγορά προεξοφλεί εκλογές και αποτιμά αυτό τον κίνδυνο εκτοξεύοντας τις αποδόσεις των ομολόγων, οι τιμές σημειώνουν συνεχή χαμηλά.
Σήμερα οι επενδυτές στα ομόλογα προβαίνουν σε νέες ρευστοποιήσεις.

Όσο επιδεινώνεται η Ελλάδα, τόσο οι επενδυτές στρέφονται στην Γερμανία στην λογική του επενδυτικού καταφυγίου.

 

στοιχεία από bankingnews.gr , naftemporiki.gr