Ελλάδα

Επενδύουν σε ακίνητα οι Έλληνες

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Τα θεωρούν ασφαλέστερα από τις καταθέσεις

Μπορεί η κρίση και ο ΕΝΦΙΑ να έχουν παγώσει τις αγοραπωλησίες στα ακίνητα, ωστόσο τελευταία παρατηρείται ξαφνικά μια κινητικότητα.

Όπως αναφέρουν μεσιτικά γραφεία, αρκετοί Έλληνες αναζητούν τις τελευταίες εβδομάδες, από την ημέρα που ανακοινώθηκαν οι προεδρικές εκλογές, καταφύγιο σε ακίνητα με το σκεπτικό ότι τα θεωρούν πιο ασφαλή απ’ ότι οι καταθέσεις.

Μπροστά στην αβεβαιότητα για το τι θα «ξημερώσει» ο νέος χρόνος, και δεδομένου ότι τα τιμήματα είναι τόσο χαμηλά που δεν θα ξαναβρούν παρόμοιες ευκαιρίες, προτιμούν να αγοράσουν κάποιο ακίνητο τώρα, παρά να διατηρήσουν τις καταθέσεις τους στην τράπεζα.

«Εδώ και είκοσι ημέρες οι πωλήσεις έχουν πολλαπλασιαστεί, από μεταχειρισμένα και χαμηλής αξίας σπίτια. Οσοι οδηγούνται σε αυτή την επιλογή σκέφτονται ότι είναι τόσο χαμηλές πλέον οι τιμές, ώστε η πιθανότητα να απαξιωθεί η επένδυσή τους είναι ελάχιστη συγκριτικά με το τι θα μπορούσε να συμβεί στις καταθέσεις τους» αναφέρει η Σταυρούλα Βαμβακά από τη REMAX new Deal.

«Πρόκειται για ενός είδους φυγής κεφαλαίων από καταθέσεις σε ακίνητα. Δεν είναι μαζική, αλλά δεν είναι και δυσδιάκριτη. Επίσης δεν αφορά μόνο μικρής αλλά και μεγάλης αξίας ακίνητα όπως 300.000 ευρώ», επισημαίνει από την πλευρά του ο Μιλτιάδης Επιθυμιάδης από τη Nova Real Estate

Πρόκειται για ακίνητα, από παλαιά δυάρια αξίας 30-40.000 ευρώ στην Πανόρμου, μέχρι οικόπεδα 250.000 ευρώ εντός Αττικής. Στην κατηγορία αυτή, για παράδειγμα, ανήκει διαμέρισμα 87 τ.μ. 3ου ορόφου που πουλήθηκε την περασμένη εβδομάδα προς 40.000 ευρώ στου Γκύζη, ρετιρέ 110 τ.μ. που αγοράστηκε έναντι 50.000 ευρώ στους Αμπελόκηπους, όπως και ρετιρέ στο Γαλάτσι αξίας 110.000 ευρώ.

πηγή