Like

Τα 7 καλύτερα (και οικονομικά) δώρα της τελευταίας στιγμής

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Σοκολάτες – Επειδή οι λίγοι κακόψυχοι που δεν αγαπούν τη σοκολάτα είναι λίγοι, το μάθημα των πιθανοτήτων του πρώτου έτους (που δεν έχω περάσει) μου λέει πως “Οι σοκολάτες είναι πολύ πιθανόν να είναι καλό δώρο“.
Ένα κιλό Lacta δεν θα ήταν άσχημο για κανέναν, αφού τα αντικαταθλιπτικά έχουν ακριβύνει τελευταία και σώζετε και κόσμο από πρωτοχρονιάτικες μοναχικές κεφαλικές τοιχοκρουσίες (και προσφέρετε και μέλλον στους χιλιάδες ιδιοκτήτες γυμναστηρίων – μέσα στην οικονομική κρίση, ω υπέροχοι άνθρωποι).

Αν θέλετε να το παίξετε ψαγμένοι πηγαίνετε σε κάποιο συνοικιακό γκουρμέ προμηθευτάδικο και αγοράστε καμιά από εκείνες τις σοκολάτες από κολομβίες με 90% κακάο και λοιπές ιστορίες. Χαρίστε την και αισθανθείτε προχωρημένοι για λίγο.

Mixtape – Αν και οι κασέτες έχουν χαθεί πια (ρωτήστε τον μικρό σας ξάδερφο αν αναγνωρίζει την εικόνα μιας κασέτες ή ενός walkman) η έννοια του mixtape ίσως είναι πιο σημαντική από ποτέ, ειδικά στην εποχή που η προωθούμενη μουσική είναι τόσο ποιοτική όσο μη-εμετικά είναι τα Goodys (εννοείται ότι τα ελληνικά McDonald’s είναι κορυφή, ε;).
Το δώρο σε αυτήν την περίπτωση έχει να κάνει πιο πολύ με την προσπάθειά σας – το να ξέρει ο αποδέκτης ότι σπαταλήσατε χρόνο γι’ αυτό θα κάνει για κάποιον λόγο τον εγωισμό του να σηκωθεί… όρθιος. Εαν σας λείπει έμπνευση ρίξτε μια ματιά στα tags του Last.fm τα οποία πραγματικά ποικίλουν.

Το πιο retro θα ήταν να γράψετε πραγματικά μια κασέτα, αλλά και το CD πάει κι έρχεται. Αν όμως η έμπνευσή σας μετριέται σε Gigabyte μπορείτε να γράψετε και DVD (με τις ευχές των δισκογραφικών εταιριών πάντα).

Online services – Αν έχετε να κάνετε με χακερο-αποδέκτη των δώρων σας, τότε τα καλύτερα δώρα σας είναι πάντα gadgετιάρικα και ιντερνετικά.
Μια συνδρομή στο Last.fm είναι πολύ καλή για έναν μουσικόφιλο (και σχετικά φθηνή) ή μια συνδρομή στο πολυεργαλείο online αποθήκευσης Dropbox για τον τύπο που θέλει χώρο για τα δεδομενικά μπαγκάζια του.

Ίσως μια συνδρομή στο Reddit? Μήπως ένα domain για το blog τους?

Κουκλάκια – Αυτό είναι φυσικά ένα δώρο που απευθύνεται μόνο σε κοπέλες. Αν είσαστε άντρας και θέλετε να αγγίξετε την ευαίσθητη πλευρά της κοπέλας σας (ή της… φίλης σας, που την γουστάρετε τρελά) μην υποτιμάτε ποτέ την δύναμη των αρκούδων και γενικά των λούτρινων.
Μπορούν να είναι χιουμοριστικά, μπορούν να είναι sweet, μπορούν να είναι χριστουγεννιάτικα. Αγοράστε τα, χαρίστε τα, προσφέρετε κρυφή γυναικεία χαρά.

Αλκοόλ – Αν και το αλκοόλ δεν είναι γενικά καλό πράγμα, κάποιες φορές είναι καλύτερο. Για δώρο γενικά ένα καλό ουίσκι είναι “όλα τα λεφτά” και επειδή συνήθως στέκεται σε περίοπτη θέση θα σας θυμίζει συχνά στον αποδέκτη του. Αν σας συνδυάσει με το hangover είναι δικό του πρόβλημα.
Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο προηγούμενο άρθρο για το Ουίσκι

Βιβλία – Ποτέ μην ξεχνάτε το απόλυτο δώρο, τα βιβλία. Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στα top του Amazon (και να τα αγοράσετε από το γειτονικό βιβλιοπωλείο) ή να ποντάρετε σε κλασσικές καταστάσεις του τύπου Ντοστογιέφσκι.
Ακόμη, αν ψάξετε σε συνοικιακά μαγαζάκια (ρωτήστε τους γνώστες) είναι εύκολο να βρείτε βιβλία-διαμάντια από δεύτερο χέρι (που πολλές φορές τους προσδίδει χαρακτήρα) σε τιμές τζαμπέ-ολέ.

Το να αγοράσετε πάντως βιβλία σε κάποιον που δεν διαβάζει, είναι σαν να αγοράζετε τσιγάρα σε βρέφος.

…γράψτε λάθος καλύτερα.

Τίποτα – Ίσως τελικά τα δώρα να μην σας πάνε. Ίσως τελικά να μοιάζετε στον γράφων περισσότερο απ’ όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά.
Και στην τελική τι αξίζει περισσότερο: Ένα παλιο-δώρο ή μια καλή συμπεριφορά όλη τη χρονιά και μια καλή παρέα προς το συγκεκριμένο άτομο (και κεράσματα στα μπουζούκια… χεχε…).

Μην πάρετε δώρο εάν δεν σας έρχεται φυσικά: Κρατήστε τις σοκολάτες για εσάς. Ούτως η άλλως, από του χρόνου θα αρχίσετε γυμναστήριο… όπως πέρσι… η πρόπερσι…