Like

10 λόγοι για να χωρίσεις πριν έρθει ο Αϊ Βασίλης

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Μάθε να αναγνωρίζεις τα απόλυτα σημάδια του τέλους μιας σχέσης και οργάνωσε την έξοδο σου από τον φαύλο κύκλο της συναισθηματικής σου μιζέριας πριν φτάσουμε στην καρδιά των Εορτών.Αν μη τι άλλο είναι άκομψο να προσθέσεις ακόμα περισσότερο στρες στις χρονιάρες μέρες κι αν δεν το κάνεις αυτή την εβδομάδα, καλύτερα να τ’ αφήσεις για το νέο έτος. Αλλά και πάλι, θα πρέπει να το κάνεις.

Εντάξει, εκείνος δεν είναι και τόσο “κακός”, ούτε έχεις κάτι συγκεκριμένο να του προσάψεις αλλά τις τελευταίες εβδομάδες, μήνες ή χρόνια δεν περνάς καλά και παίζεις στο μυαλό σου με την ιδέα του χωρισμού: να τολμήσω ή μήπως είναι λάθος; Κι έτσι περνάνε οι εβδομάδες, οι μήνες και τα χρόνια κι έτσι μπορεί να περάσει μια ζωή ολόκληρη εκτός κι αν μάθεις να διαβάζεις τα δέκα ξεκάθαρα σημάδια που σου φωνάζουν ότι αυτός ο άνθρωπος δεν κάνει πια για σένα.

Δεν χρειάζεται να ισχύουν όλα μαζί, αφού έστω κι ένα απ’ αυτά να ισχύει δείχνει ότι αυτή η σχέση έχει πρόβλημα και μάλλον καλύτερα να τελειώσει το ταχύτερο.

Εξάλλου Χριστούγεννα πλησιάζουν κι ένας καινούργιος χρόνος έρχεται μαζί με πάρτι, εξόδους και φιλικές συγκεντρώσεις: ευκαιρία, ν’ ανοίξεις ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σου, μόνη ή με -άλλη- παρέα. Μέτρα λοιπόν, μήπως πρέπει να βιαστείς:

1. Σε ταπεινώνει
Πέρα από τη σωματική, ψυχολογική ή λεκτική κακοποίηση που αποτελούν εξώφθαλμους λόγους για να διακόψεις μια σχέση καθώς σπάνε τη συμφωνία αγάπης και αλληλοσεβασμού που θα έπρεπε να ισχύει μεταξύ σας, αν ο σύντροφος σου σε υποτιμά με άμεσο ή έμμεσο τρόπο η σχέση σας είναι τοξική για σένα.

2. Δεν σε σέβεται
Προσπαθεί συχνά να σε ξεφτιλίσει με διάφορους τρόπους όταν είσαστε μόνοι ή -ακόμα χειρότερα- μπροστά σε κόσμο: ο σεβασμός είναι μια από τις αναγκαίες προϋποθέσεις κάθε καλής σχέσης κι όταν δεν είναι αμοιβαίος είναι απόλυτος λόγος χωρισμού.

3. Προσπαθεί να σε ελέγξει
Σου κάνει συνέχεια κριτική -υποτίθεται καλοπροαίρετη- για τον τρόπο που ντύνεσαι, τον τρόπο που φέρεσαι, τους φίλους σου ή τα ενδιαφέροντα σου. Μην μασάς: το κίνητρο του δεν είναι το ενδιαφέρον του για σένα αλλά η ανάγκη του να σου επιβληθεί και να σε έχει του χεριού του. Καμιά σχέση με αγάπη δηλαδή.