Like

Οι φίλοι σας ξέρουν… πόσο θα ζήσετε!

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Οι φίλοι μας εκτός από το να μας εξασφαλίζουν την παρέα, χωρίς την οποία θα ήμασταν δυστυχισμένοι, είναι και οι καλύτεροι κριτές του τρόπου με τον οποίο φροντίζουμε τον εαυτό μας, καθώς και του κατά πόσο έχουμε εκείνα τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που σχετίζονται με την μακροζωία, σε σχέση με εμάς τους ίδιους.

Αυτό είναι το συμπέρασμα μίας νέας μελέτης που πρόκειται να δημοσιευθεί στην επιθεώρηση Psychological Science.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι οι εκτιμήσεις των φίλων αποτελούσαν καλύτερους δείκτες μακροζωίας, οι επιστήμονες αποφάσισαν αντί να ρωτήσουν τους συμμετέχοντες στην έρευνα για την προσωπικότητα και την ιδιοσυγκρασία τους να βασιστούν στις εκτιμήσεις των πιο κοντινών τους φίλων.

Μετά από 75 ολόκληρα χρόνια, στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας που ξεκίνησε τη δεκαετία του 30, εντόπισαν τους συμμετέχοντες προκειμένου να συγκρίνουν τις εκτιμήσεις των φίλων τους με εκείνες που είχαν οι ίδιοι για τον εαυτό τους και να διαπιστώσουν ποια από τις δύο αποτελούσε τον καλύτερο δείκτη πρόβλεψης της διάρκειας της ζωής τους.

Οι εκτιμήσεις των φίλων αποτελούσαν καλύτερους δείκτες μακροζωίας!

Μάλιστα, όσοι νέοι άνδρες χαρακτηρίστηκαν από τους φίλους τους ευσυνείδητοι και ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες έζησαν περισσότερα χρόνια.

Αντίστοιχα, για τις γυναίκες, η περιγραφή τους ως συναισθηματικά σταθερές και αξιαγάπητες ήταν το κλειδί για τη μακροζωία τους.

Πηγή