Like

Ψητό ρολό και πλιγούρι με άρωμα από γεμιστά!

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ρολό

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο. Προσθέτουμε κρεμμύδι και το καρότο, αλατίζουμε και τα ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσουν. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά.

Σε ένα μπολ βάζουμε τους 2 κιμάδες, τα αβγά, το γάλα, το τριμμένο ψωμί, τη μουστάρδα, τη σάλτσα μπάρμπεκιου, τον μαϊντανό, το αλάτι, τη ρίγανη και το μείγμα των λαχανικών. Ζυμώνουμε τον κιμά καλά και τον φορμάρουμε σε ρολό με τη βοήθεια αλουμινόχαρτου ή λαδόκολλας. Βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες ώστε να σφίξει λίγο το μείγμα.

Βάζουμε το ρολό σε ένα ταψί 30 εκ Χ 40 εκ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C, μέχρι να ροδίσει και το εσωτερικό να φτάσει στους 65C, για 50 λεπτά περίπου.

Σερβίρουμε με το πλιγούρι.

ΥΛΙΚΑ

  • Για το ρολό
    • 80 γρ. ελαιόλαδο
    • 300 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • 150 γρ. καρότο, ψιλοκομμένο
    • 35 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
    • 80 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
    • 600 γρ. κιμά από μοσχάρι
    • 300 γρ. κιμά από χοιρινό
    • 2 αβγά
    • 150 γρ. γάλα
    • 150 γρ. ψωμί του τοστ, τριμμένο
    • 70 γρ. μουστάρδα ντιζόν
    • 100 γρ. σάλτσα μπάρμπεκιου
    • 10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    • 5 γρ. ρίγανη
    • 15 γρ. αλάτι