Μία μηλόπιτα “πειρασμός”, αλλά και αθώα ταυτόχρονα, αφού δεν περιέχει ζάχαρη παρά μόνο λίγη φρουκτόζη. Μην διστάσετε να την σερβίρετε και με παγωτό με 0% ζάχαρη, της πηγαίνει πολύ!
Υλικά
Για την μηλόπιτα
– 4 μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες (κόκκινα ή πράσινα)
– 130γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
– 130γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως που φουσκώνει μόνο του
– 70γρ. φρουκτόζη
– χυμό από 2 πορτοκάλια
– ξύσμα από 1 πορτοκάλι
– 1 κουτ. σούπας λικέρ πορτοκάλι
– 2 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
– 120γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
– 2 αβγά
– ½ κουτ. σούπας κανέλα
– ½ κουτ. σούπας γαρίφαλλο
Για την επικάλυψη
– 3 – 4 κουτ. σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη
– λίγη κανέλα για πασπάλισμα