Τοπικά

Ηλεία: Βέτο Λιατσή για την ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα των σκουπιδιών για το εργοστάσιο

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Αναζητείται ο κυρίαρχος του παιχνιδιού στην σημερινή πρώτη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ στη Γαστούνη που συγκροτείται σε σώμα – Σίγουρη η υποψηφιότητα Χ. Χριστοδουλόπουλου για την προεδρία, με ερωτηματικό η πρόθεση του δημάρχου Πύργου.

«Μετωπική» σύγκρουση με φόντο τα σκουπίδια, αναμένεται να γίνει σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ ( Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ) που συνεδριάζει για πρώτη φορά μετά τις εκλογές με στόχο την συγκρότησή του σε σώμα. Το Δ.Σ του ΦΟΔΣΑ που θα συνεδριάσει στις 6 το απόγευμα στη Γαστούνη, στο Κουρβισιάνειο καθώς την πρόσκληση απέστειλε ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός που θα είναι και ο προεδρεύων, αφού ο Σύνδεσμος εδρεύει στη Γαστούνη. Τα… «ξίφη» τους αναμένεται να διασταυρώσουν οι δύο δήμαρχοι Πύργου Γ. Λιατσής και Ήλιδας Δ. Χριστοδουλόπουλος, αφού και οι δύο θα θελήσουν να διεκδικήσουν την προεδρία, μια και  η διαχείριση των απορριμμάτων είναι το μεγάλο ζητούμενο και άρα αναζητείται ο… κυρίαρχος του παιχνιδιού. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος Πύργου αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα και να θέσει αλλά και να μην θέσει υποψηφιότητα, ανάλογα με το κλίμα που θα συναντήσει, αφού όπως διατείνεται σε διάφορες συζητήσεις στόχος του δεν είναι οι τίτλοι, ούτε το να γίνει πρόεδρος, αλλά να δοθεί μια πραγματική λύση για το θέμα των σκουπιδιών και το δικό του, δηλαδή του δήμου Πύργου και της συνολικής διαχείρισης. Για το λόγο αυτό, πρόκειται με το «καλημέρα», όπως άλλωστε δήλωσε χθες βράδυ και στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης,  να θέσει θέμα αναθεώρησης της σύμβασης για το εργοστάσιο απορριμμάτων, τονίζοντας ότι διαφωνεί κάθετα με τον όρο της ελάχιστης εγγυημένης ποσότητας, που θα κάνει τον δημότη του Πύργου να πληρώνει 150 ευρώ τον τόνο για τα σκουπίδια, την στιγμή που ο ίδιος και η παρούσα δημοτική αρχή επενδύει και προωθεί την ανακύκλωση, με στόχο να μειώσει τον όγκο των σκουπιδιών. Επομένως, ο κ. Λιατσής κατεβαίνει στη σημερινή συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ άκρως επιθετικά και με βέτο. Και μόνο με αυτή τη θέση, αναμένεται να υπάρξει θύελλα αντιδράσεων τουλάχιστον από μια μερίδα μελών του Φορέα και κυρίως από την πλευρά της Αμαλιάδας, που διαθέτει και τέσσερα μέλη στο νέο Δ.Σ. Ο δήμος Πύργου έχει πέντε εκπροσώπους, τέσσερις από την παράταξη του μαζί με τον εαυτό που αναμένεται να τον στηρίξου συν τον επικεφαλής της παράταξης της ελάσσονος «Όραμα δημιουργίας» Γιάννη Αργυρόπουλο.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χ. Χριστοδουλόπουλος, επιβεβαιώνει ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΦΟΔΣΑ, χωρίς να θέλει να προχωρήσει επισήμως σε περαιτέρω δηλώσεις. Η υποψηφιότητα Χριστοδουλόπουλου δεν αποκλείει και ενδεχόμενη υποψηφιότητα για την προεδρία της Νίκης Κοκκαλιάρη, δημοτικής συμβούλου της παράταξης Λυμπέρη. Να σημειώσουμε ακόμα ότι ο δήμαρχος Σκιλλούντος κ. Σάκης Μπαλιούκος δεν θα δηλώσει υποψηφιότητα για την προεδρία, αλλά παραμένει άγνωστο το που θα δώσει την ψήφο του, όμως πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κρατήσει ενωτική στάση και θα επιχειρήσει να υπάρξει ενιαίο ψηφοδέλτιο, λειτουργώντας «πυροσβεστικά» μεταξύ των δύο βασικών «μονομάχων» Λιατσής- Χριστοδουλόπουλος. . Τέλος, ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός δεν έχει αποφασίσει όπως λένε οι πληροφορίες  αν θα είναι ή όχι υποψήφιος, ενώ και ο δήμαρχος Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς λέγεται ότι δεν ενδιαφέρεται να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία. Να σημειώσουμε πάντως, ότι πέρα από τους δημάρχους, ενδέχεται να υπάρχουν και άλλες υποψηφιότητες- έκπληξη, από δημοτικούς συμβούλους.
Τα 17 μέλη του Δ.Σ του ΦΟΔΣΑ
Τα 17 μέλη που απαρτίζουν το Δ.Σ του ΦΟΔΣΑ είναι τα εξής:
Δήμος Πύργου: Γαβρίλης Λιατσής, Γιώργος Ανδριόλας, Ανδρέας Σκαρτσιάρης, Δημήτρης Μεσσαλάς, Γιάννης Γ. Αργυρόπουλος
Δήμος Ήλιδας: Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, Χρήστος Φωτόπουλος, Κωνσταντίνος Καραΐνδρος, Νίκη Κοκκαλιάρη
Δήμος Πηνειού: Αλέξης Καστρινός, Δημήτρης Λαγανόπουλος
Δήμος Αρχ. Ολυμπίας: Θύμιος Κοτζάς
Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων: Σάκης  Μπαλιούκος, Γιάννης Δάγκαρης
Δήμος Ζαχάρως: Δημήτρης Κόσσυφας
Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης: Μυλωνόπουλος Αναστάσιος, Δημήτρης Χάρδας