Τοπικά

ΓΚΟΤΣΟΥΛΙΑΣ για το ΔΣ της 14 Νοεμβρίου

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

«ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ 14-11-2014»

Εργοστάσιο Βιομάζας στη Χαραυγή

Με έγγραφα επανήλθε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Διονύσιος Γκοτσούλιας και ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο πως ο Δήμος ήταν πλήρως ενημερωμένος για το εν λόγο ζήτημα από το 2013, τόσο απ την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όσο και από την Αιρετή Περιφέρεια και δήλωσε ενώπιον του ΔΣ «κοροϊδεύετε τους πολίτες της Τοπικής κοινότητας ότι δήθεν δεν γνωρίζατε τίποτε»

Το θέμα είναι τεράστιο και υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, μέγιστη υποκρισία, αλλά και ενδεχόμενο δόλου ή βαρειάς αμέλειας και θα ζητήσουμε να επανέλθει ως θέμα σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αγνοούν τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων

Ακόμη μία φορά ετέθη το θέμα της πλήρους υποβάθμισης του Θεσμού των Προέδρων των τοπικών Συμβουλίων από την Δημοτική Αρχή. Ο Διονύσης Γκοτσούλιας επισήμανε ότι «είστε προοδευτικοί αλλά οι πράξεις σας δείχνουν το αντίθετο». Αναγκάζετε τους ηλικιωμένους να κατεβαίνουν 20 με 30 χιλιόμετρα στη Κάτω Αχαΐα   για ένα απλό γνήσιο υπογραφής καθώς αφαιρέσατε τις σφραγίδες από τους προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων όπως γινόταν μέχρι τώρα και κατηγόρησε ευθέως τον κ. Νικολάου ότι τη Δημοκρατία την οποία επικαλείται τακτικά την ξηλώνει βήμα βήμα.

Γ.Π.Σ/ ΣΧΟΟΑΠ

Το θέμα για τον συζητήθηκε προκειμένου να παραληφθεί η πρώτη φάση και να δοθούν οι κατευθύνσεις για τη Β΄φάση. Ο Διονύσης Γκοτσούλιας τόνισε ότι η ενέργεια του ως Δήμαρχος Δύμης το 2008 ήταν να ξεκινήσει αυτή η χωροταξική μελέτη. Αφήνει  ως παρακαταθήκη ίσως το πιο σοβαρό εργαλείο ανάπτυξης του Δήμου μας για τα επόμενα 50 χρόνια, αφού με την επέκταση του σχεδίου πόλης, την πολεοδόμηση της παραλιακής ζώνης για παραθεριστική κατοικία και την αλλαγή Ζ.Ο.Ε. εκεί που χρειάζεται, βάζουμε γερές βάσεις για ορθολογική ανάπτυξη του Δήμου μας.

Λατομεία Αράξου

Τέλος ζητήθηκε απ το πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, άμεσα να έρθει προς συζήτηση στο ΔΣ το θέμα της των λατομείων. Να σημειωθεί ότι με έγγραφο έχει ζητηθεί εδώ και 40 ημέρες απ την Δημοτική μας παράταξη να έρθουν προς συζήτηση όλα τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο πράγμα που δεν έχει γίνει.