Τοπικά

Διονύσης Γκοτσούλιας: «Ούτε συζήτηση να έρθουν σκουπίδια της Πάτρας στον ΧΥΤΑ ΦΛΟΚΑ, χωρίς εργοστάσιο»

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

«Είναι γεγονός ότι ο δήμος δυτικής Αχαΐας και περισσότερο η τοπική κοινότητα της Ωλενίας έχει δεχθεί ένα απίστευτο περιβαλλοντικό φορτίο», δήλωσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο δυτικής Αχαΐας Διονύσης Γκοτσούλιας στην εκπομπή «Φόρα Παρτίδα» των Ν. Σύφαντου και Α. Τσικριτζή στον Αντέννα Πάτρας 105,3.

Ο πρώην δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, με αφορμή τις προθέσεις της Πάτρας που θα συζητηθούν αύριο στο δημοτικό συμβούλιο μετά από σχετική εισήγηση Πελετίδη, είπε ότι οι επιπτώσεις στην περιοχή λόγω ΒΙΠΕ και ΧΥΤΑ Φλόκα είναι τεράστιες, συμπληρώνοντας ότι δεν τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι λειτουργίας των εγκαταστάσεων.

«Ούτε συζήτηση να έρθουν σκουπίδια της Πάτρας στον ΧΥΤΑ ΦΛΟΚΑ, χωρίς εργοστάσιο», υπογράμμισε ο κ. Γκοτσούλιας, υποστηρίζοντας ότι ήδη ο ΧΥΤΑ Φλόκα έχει σοβαρά και σημαντικά προβλήματα λειτουργίας τα οποία έχει επισημάνει στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

«Δεν μπορούμε να φορτώσουμε μια περιοχή με 10 τόνους νερό, τη στιγμή που μπορεί να πάρει μόνο ένα ποτήρι», τόνισε ο κ. Γκοτσούλιας αναφερόμενος στη λειτουργία του ΧΥΤΑ Φλόκα, ο οποίος ήδη δέχεται σκουπίδια από περιοχές του δήμου Πατρέων (Βραχνέικα, Παραλία) ενώ έχει επιφορτιστεί και με τη μεταφορά των σκουπιδιών από τα Καλάβρυτα.

«Αν δεν γίνει το εργοστάσιο και τα παράλληλα έργα δεν μπορούμε να μιλάμε για ποιότητα ζωής των κατοίκων», εξηγεί ο πρώην δήμαρχος και συμπληρώνει ότι τέτοιου είδους έργα (όπως ο ΧΥΤΑ Φλόκα) πρέπει να εντάσσονται σε βιομηχανικές περιοχές.