Τοπικά

Τον πήγαν στο νοσοκομείο για…Εμπολα χωρίς μέτρα προστασίας

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Δεν πάσχει από τον ιό του Έμπολα ο Ελληνας ναυτικός που είχε έρθει από τη Νιγηρία και  που προσήλθε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου “Άγιος Ανδρέας” της Πάτρας». Όμως αν έπασχε; Πληροφορίες αναφέρουν πως το ύποπτο περιστατικό, δεν αντιμετωπίστηκε όπως θα έπρεπε. Δεν ελήφθη κανένα μέτρο προστασίας! Κάτι το οποίο κατήγγειλε και ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κώστας Πετρόπουλος. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ χωρίς μέτρα προστασίας και στη συνέχεια ήρθε σε επαφή με γιατρούς και νοσηλευτές.

Μόλις ο άνδρας προσήλθε στο νοσοκομείο, του έγιναν αμέσως οι απαραίτητες εξετάσεις και όπως διαγνώσθηκε, πάσχει από λοίμωξη του αναπνευστικού και η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία. Όμως μέχρι να γίνουν οι εξετάσεις, αρκετοί είχαν έρθει σε επαφή μαζί του.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αχαϊας είχαν καταγγείλει πως δεν έχουν καμία επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο για το πώς θα αντιμετωπίζουν τέτοια περιστατικά.