Like

Γλυκόξινο χοιρινό ή κοτόπουλο – Αναγνώστριες στην κουζίνα

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Συνταγή της αναγνώστριας Σιόνι Ζαφερακοπούλου

 

 

Υλικά :

1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο η χοιρινό κομμένο σε μπουκιτσες

1 καροτο κομμένο σε ροδέλες   μισό βρασμένα

½  πράσινη πιπεριά χοντρό κομμένα

½  κόκκινη πιπεριά χοντρό κομμένα

3 φέτες ανανάς σε κονσέρβα

1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

6 κουταλιές αλεύρι η όσο χρειαστεί για αλεύρωμα των κρεάτων

Λάδι  για τηγάνισμα των κρεάτων

3 κουταλιές λάδι για τσιγάρισμα

 

Για τη σάλτσα:

 

1 κρασοπότηρο νερό

2 κουταλιές κετσαπ

2 κουταλιές ξύδι

8 κουταλιές ζάχαρη

2 κουταλιές σόγια σως

2 κουταλιές κορνφλάουρ διαλυμένα σε νερό

 

Εκτέλεση:

Φτιαξτε πρώτα τη σάλτσα , βάζοντας όλα τα υλικά εκτός  από το κορνφλάουρ σε μια μικρή κατσαρόλα να πάρει μια βράση και μετά ρίχνετε το κορνφλάουρ. Άφησε τας στην άκρη.

Τηγανίσετε χωριστά τα κομμάτια του κοτόπουλο η του χοιρινό αφού έχετε αλευρώσει.  Άφησε τα στην άκρη . Εν συνεχεία τσιγαρίσετε το κρεμμύδι και βαλτέ όλα τα λαχανικά να σοταριστουν εκτός από την ανανά, άφησε τα για 5 λεπτά να μαλακώσουν λίγο.  Και μετά ρίχνετε το κρέας και άφησε για 5 λεπτά και μετά προσθέστε την ανανά. Και τέλος βαλτέ τη σάλτσα και άφησε για αλλά 5 λεπτά και είναι έτοιμη.