Τοπικά

Ευλογία και ευχές από τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Κάτω Αχαΐα – Συναντήθηκε με τον Δημήτρη Μπαρμπούνη

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο επισκέφθηκε ο Δημήτρης Μπαρμπούνης κατά τη διάρκεια παραμονής του στην Κωνσταντινούπολη. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Παραλίας Κ. Αλισσού και πρώην δημοτικός σύμβουλος επισκέφθηκε στις 14 Οκτωβρίου το Πατριαρχείο όπου είχε συνάντηση με τον κκ Βαρθολομαίο.

Σκοπός της επίσκεψης του κ. Μπαρμπούνη ήταν να εκφράσει τη αγάπη και το σεβασμό του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη και να ζητήσει την ευλογία του εν όψει της εορτής του στις 26 Οκτωβρίου. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, αφού ευλόγησε και του έδωσε τις πατρικές του ευχές, του είπε να δώσει την αγάπη του και τις ευλογίες της Μητέρας του Χριστού Εκκλησίας στα μέλη του Συλλόγου και την αγάπη του στους κατοίκους της Κάτω Αχαΐας, όπου θυμάται τον ενθουσιασμό και την αγάπη που τον υποδέχθηκαν κατά την επίσκεψή του κατά το 2008, προσκεκλημένος του Μητροπολίτη Πατρών και του πρώην δημάρχου Διονύση Γκοτσούλια.

Τέλος, με μεγάλη ικανοποίηση έμαθε ότι ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής στον Άγιο Ιωάννη στην Κάτω Αχαΐα, ο οποίος είχε καταστραφεί στο σεισμό του 2008.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε επισκεφθεί την περιοχή μας τον Νοέμβριο του 2008 προσκεκλημένος του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσοστόμου, με αφορμή τον εορτασμό για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη θεμελίωση του ιερού ναού του Αγίου Ανδρέου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έφτασε στο αεροδρόμιο του Αράξου και κατευθυνόμενος προς την Πάτρα σταμάτησε στην Κάτω Αχαΐα, όπου πραγματοποιήθηκε τελετή υποδοχής του στην πλατεία Δημοκρατίας. Τον κ. Βαρθολομαίο προσφώνησε ο πρώην δήμαρχος Δύμης, Διονύσης Γκοτσούλιας, ο οποίος ανέγνωσε και το ψήφισμα ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη.

Ο δήμαρχος Δύμης ενημέρωσε τον κ. Βαρθολομαίο για τις ζημιές από το σεισμό της 8ης Ιουνίου. Ακολούθως, ο Πατριάρχης επισκέφτηκε το σεισμόπληκτο ιερό ναό του Αγίου Ιωάννου και προσέφερε χρηματικό ποσό για την αποκατάσταση των ζημιών.