Like

Εντυπωσιακοί σιδηροδρομικοί σταθμοί στον κόσμο! (φωτο)

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Έχουν εσωτερικούς κήπους, όμορφους φωτισμούς ή στεγάζονται σε ιστορικά κτήρια, ακόμα το design τους εκπλήσσει !!!!

Αποτελούν από μόνοι τους έργα τέχνης αλλά και ορόσημα στις πόλεις που βρίσκονται. Σιδηροδρομικοί σταθμοί ανά τον κόσμο εντυπωσιάζουν με την εμφάνισή τους και αποτελούν αξιοθέατα για ντόπιους και ξένους στις πόλεις που έχουν κατασκευαστεί. Από τους υπερσύγχρονους σταθμούς τρένων στη Λισαβόνα και το Λονδίνο στην ιστορική κομψότητα της Βομβάης και της Κουάλα Λουμπούρ, αυτοί είναι μερικοί από τους πιο όμορφους και ασυνήθιστους σιδηροδρομικούς σταθμούς σε όλο τον κόσμο.

1. Gare do Oriente, Λισαβόνα, σχεδιασμένος από τον Καλατράβα το 1998

trenakio1

 2. Chhatrapati Shivaji Terminus, Βομβάη, άνοιξε το 1887 και σχεδιάστηκε από τον Frederick William Stevens, ενώ αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO

trenakio2

3. Kings Cross Station, Λονδίνο, άνοιξε το 1852 και σχεδιάστηκε από τον Lewis Cubitt, ενώ ανακαινίστηκε το 2012

trenakio3

4. St Pancras, Λονδίνο, γνωστός ως ο «καθεδρικός ναός των σιδηροδρόμων» και σχεδιάστηκε από τον William Henry Barlow το 1868

trenakio4

5. Guillemins Station, Λιέγη, άνοιξε το 2009, σχεδιάστηκε από τον Καλατράβα και η οροφή του φτάνει τα 105 μέτρα ύψος, ενώ είναι κατασκευασμένη από γυαλί, χάλυβα και σκυρόδεμα.

trenakio5

6. Antwerpen-Centraal Station, Αμβέρσα, αποτελείται από 20 διαφορετικά είδη μαρμάρου και διαφορετικά στυλ σχεδιασμού, σχεδιασμένος από τον Louis Delacenserie το 1905.

trenakio6

7. Σιδηροδρομικός Σταθμός Μαδρίτης, άνοιξε το 1992 και φημίζεται για τον εκπληκτικό βοτανικό κήπο που υπάρχει στο εσωτερικό του.

trenakio7

8. Gare de Strasbourg, Γαλλία, άνοιξε το 2007 και χαρακτηρίζεται από τον τεράστιο γυάλινο θόλο του, ενώ σχεδιάστηκε από τον Γερμανό αρχιτέκτονα Johann Eduard Jacobsthal.

trenakio8

9. Σιδηροδρομικός Σταθμός Κουάλα Λουμπούρ, άνοιξε το 1910 και σχεδιάστηκε από τον Arthur Benison Hubback σε μια σειρά από διαφορετικούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς.

trenakio9

10. Grand Central Terminal, Νέα Υόρκη, έχει περιγραφεί ως «πιο όμορφος σταθμός στον κόσμο, που άνοιξε το 1913 και σχεδιάστηκε από τα αρχιτεκτονικά γραφεία Reed και Stem and Warren και Wetmore.

trenakio10

11. Σιδηροδρομικός Σταθμός CFM, Μοζαμβίκη, σχεδιάστηκε από τον Gustave Eiffel – γνωστός από τη δημιουργία του Πύργου του Άιφελ.

trenakio11

12. Kanazawa Station, Ιαπωνία, άνοιξε το 2005

trenakio12

13. Southern Cross, Μελβούρνη, καλύπτει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο της πόλης και δημιουργήθηκε σε ένα ανακαινισμένο κτήριο του 1859.

trenakio13

14. Hundertwasser-Bahnhof Uelzen σε Uelzen, Γερμανία, επανασχεδιάστηκε από τον Αυστριακό καλλιτέχνη Friedensreich Hundertwasser το 2000.

trenakio14

πηγή