Like

Η Apple κάνει κατά μέτωπον επίθεση στο Android

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Σήμερα η Apple παρουσίασε τα νέα iPad Air 2, iPad mini 3 καθώς και το νέο iMac με Retina οθόνη.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με τον Tim Cook να μας δίνει ορισμένα νούμερα σχετικά με τις πωλήσεις των iPads, κάτι που παραδοσιακά γίνεται στις παρουσιάσεις τις εταιρίας. Σήμερα μάθαμε λοιπόν πως η Apple έχει πουλήσει 225 εκατομμύρια iPad, όχι από πέρσι, αλλά από το 2009 που ανακοινώθηκε το πρώτο iPad.

Πραγματικά η Apple έχει αρχίσει αυτή την τακτική από πέρσι, όπου μας δίνει αριθμούς από το πρώτο iPhone/iPad μέχρι σήμερα και όχι σε σχέση με πέρσι, είτε είναι πωλήσεις, είτε είναι σύγκριση στις επιδόσεις. Προφανώς κάτι θέλει να κρύψει με αυτή την τακτική, κάτι που είναι λίγο πολύ αναμενόμενο, αφού η πτώσεις των μεριδίων αγοράς της σε smartphones και tablets είναι αρκετά μεγάλη πλέον.

Φυσικά έχουμε αναφορά και στις εφαρμογές για iPad οι οποίες αυξήθηκαν από 475.000 που ήταν πέρσι, σε 675000 φέτος. Εν συνεχεία είχαμε αναφορά στην επιτυχία των iPhone 6 και iPhone 6 Plus, που έσπασαν ρεκόρ πωλήσεων, χωρίς όμως να μας ενημερωθούμε για τον αριθμό των πωλήσεων του iPhone 6 και του iPhone 6 Plus ξεχωριστά.

Στην συνέχεια ο Craig Federighi ανέβηκε στην σκηνή και ξεκίνησε η επίθεση στο Android, σχετικά με το λειτουργικό και το “Fragmentation”. Μαθαίνουμε πως το iOS 8 βρίσκεται ήδη στο 48% των συσκευών, ενώ το Android KitKat είναι μόλις στο 25% των συσκευών. Αυτή είναι η παραδοσιακή σύγκριση που γίνεται σε κάθε ανακοίνωση της Apple. Κάπου εδώ όμως να θυμίσουμε πως πέρσι τέτοια εποχή το iOS 7 ήταν στο 65% των συσκευών, ποσοστό αρκετά μεγαλύτερο σε σχέση με το ποσοστό υιοθέτησης του iOS 8.

πηγή