Τοπικά

Συνάντηση Νικολάου – Μπαρμπουνη

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος κος Μπαρμπούνης Δημήτριος και το Δ.Σ. του Συλλόγου μας μαζί με την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινοτήτας Κάτω Αλισσού, κα Θεώνη Κελάμη πραγματοποίησαν επίσκεψη στον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας, κο Νικολάου Χρήστο και του εξέθεσαν τα κάτωθι:
1) Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε δεσμευτεί για την δημιουργία ενός προεπεξεργαστή στην ΒΙ.ΠΕ. ΕΤΒΑ ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα σε περίπτωση αστοχίας του βιολογικού καθαρισμού.
2) Παρακαλέσαμε τον Δήμαρχο ώστε από την θέση του, να πιέσει τους αρμοδίους, όπως έχουμε εμείς ήδη ξεκινήσει ώστε να επιταχυνθεί η έναρξη των εργασιών για την διάβρωση των ακτών των Αλισσών που έχουν τεράστιο πρόβλημα.
3) Προαστιακός. Παρακαλέσαμε τον Δήμαρχο ώστε από την θέση του, ώστε στην μελέτη να ενταχθεί και στάση στους Αλισσούς διότι είναι Κοινότητες 2.000 κατοίκων.
4) Ξύλινη γέφυρα στις εκβολές του ποταμού Πείρου ώστε να ενωθούν οι παραλιακές ζώνες Κάτω Αχαΐας και Αλισσών. Η γέφυρα είχε κοστολογηθεί στο ποσό των 35.000 ευρώ ώστε να αυτό να έχει αποτέλεσμα αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
5) Γκρέιντερ και χαλικοστρώσεις στον Κάτω Αλισσό
6) Με το νέο ΕΣΠΑ 2015-2019, να γίνει επέκταση της αποχέτευσης των Αλισσών και σε άλλα μέρη τα οποία έχουν μείνει εκτός.

Ο Δήμαρχος μας ευχαρίστησε για την σημερινή συνάντηση και ευχήθηκε να υπάρξουν κι άλλες ανάλογες στο μέλλον.
Σχετικά με το θέμα του προεπεξεργαστή λυμάτων υποσχέθηκε ότι θα κατασκευαστεί στη ΒΙ.ΠΕ.
Ως προς την αποχέτευση του Αλισσού μας είπε ότι με χρήματα του ΕΣΠΑ θα γίνει προέκταση που θα καλύψει και τα υπόλοιπα σπίτια που δεν κάλυπτε το εν εξελίξει έργο.
Σήμερα μάλιστα, ανέφερε, ότι γίνεται συνάντηση στην Περιφέρεια για το έργο αυτό καθώς και για τα υπόλοιπα που αναφέρονται στο υπόμνημα.
Μας υποσχέθηκε ότι η Δημοτική Αρχή θα κάνει ότι μπορεί ώστε τα θέματα αυτά να διευθετηθούν μέσα σ’ αυτή τη δημοτική θητεία.
Στο τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος του Συλλόγου απέμεινε αναμνηστικό δώρο στον Δήμαρχο.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Μπαρμπούνης Δημήτριος

Γεν. Γραμματέας

Ρουσσοπούλου Κατερίνα