Ελλάδα

Αμφισβήτηση Αντώνη Σαμαρά

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Οι 40άρηδες πρώην ΟΝΝΕΔίτες συνεχίζουν τις συναντήσεις: Σε Θεσσαλονίκη και Λαμία η ομάδα Πούλιτζερ.

Δύο νέες συναντήσεις, σε Θεσσαλονίκη και Λαμία, με γαλάζια κομματικά στελέχη της γενιάς των 40άρηδων τα οποία ως κοινό σημείο έχουν τη συμμετοχή στα όργανα της ΟΝΝΕΔ επί προεδρίας Καραμανλή και τη δυσαρέσκεια για τη σημερινή πορεία της Νέας Δημοκρατίας, οργάνωσε τις προηγούμενες ημέρες η ομάδα Πούλιτζερ.

Η κίνηση αυτή, συμμετέχοντες στην οποία είχαν παρέμβει και στην πολιτική επιτροπή της Ν.Δ ασκώντας αυστηρή κριτική στην ηγεσία Σαμαρά, πραγματοποιεί μέχρι στιγμής “αναγνωριστικού” κυρίως χαρακτήρα συζητήσεις με στελέχη της συγκεκριμένης γενιάς- παλιούς γνώριμους από την ΟΝΝΕΔ που σήμερα έχουν πολιτική, επιχειρηματική ή κλαδική δραστηριότητα. Οι συναντήσεις ανά την περιφέρεια θα συνεχιστούν και στόχος είναι τελικά να πραγματοποιήθεί μία μεγάλη εκδήλωση στην Αθήνα και παρεμβάσεις στα γαλάζια κομματικά πράγματα.

Τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη οργάνωσε ο Δημήτρης Γαλαμάτης (πρ. πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης και πρ. βουλευτής και δήμαρχος Βόλβης). Από την ομάδα της Αθήνας συμμετείχαν οι Ηλίας Νικολακάκος ( δικηγόρος, πρώην εκτελεστικός γραμματέας ΔΑΠ Θεσσαλονίκης και εκτελεστικός γραμματέας της ΟΝΝΕΔ, ο οποίος είχε υπάρξει συνεργάτης του Γιάννη Αδαμόπουλου στο ΔΣΑ) και Μάριος Τσάκας γραμματέας Δήμου Γλυφάδας, πρώην στέλεχος ΔΑΠ και ΟΝΝΕΔ),.

Από τη συμπρωτεύουσα στη συνάντηση το παρόν έδωσαν οι Γιάννης Αγγελής (πρ. γραμματέας ΔΑΠ Θεσσαλονίκης), Κατερίνα Ανδριανάκη (πρ. στέλεχος ΔΑΠ Φιλοσοφικής), Σταύρος Βελεμής (πρ. στέλεχος ΔΑΠ Φυσικού), Χρήστος Βλαχοκώστας (πρ. στέλεχος ΔΑΠ Πολυτεχνείου, σήμερα στη διοίκηση του ΤΕΕ), Σπύρος Γκουτζαμάνης (πρ. στέλεχος ΔΑΠ Πολυτεχνικής Θεσσαλονίκης), Θανάσης Δεβλιώτης (πρ. στέλεχος ΟΝΝΕΔ, σήμερα πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης), Γιώργος Κιοσσές (πρ. γραμματέας ΔΑΠ Θεσσαλονίκης), Χρήστος Κοπατσάρης (πρ. στέλεχος ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, σήμερα στο Οικονομικό Επιμελητήριο), Κώστας Κυπαρίσσης (πρ. στέλεχος ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, σήμερα στο Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης), Γιάννης Λουκάς (τραπεζικός, πρ. στέλεχος ΔΑΠ Πληροφορικής Θεσσαλονίκης), Μιχάλης Μελετιάδης (οικονομολόγος, πρ. στέλεχος ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης), Μόσχος Μπαντούλας (πρ. στέλεχος ΔΑΠ Γεωπονικής), Νίκος Παπαδόπουλος (πρ. γραμματέας ΔΑΠ ΤΕΙ, ΠΑΜΑΚ και στο συντονιστικό της ΟΝΝΕΔ),, Κίμων Μηταλίδης (πρ. γραμματέας ΔΑΠ).

Είχε προηγηθεί η συνάντηση στη Λαμία, στο κέντρο “Οδός Ονείρων”, την οποία είχε οργανώσει ο Γιάννης Λυκόπουλος, στέλεχος στη γραμματεία της ΔΑΠ επί προεδρίας στην ΟΝΝΕΔ του Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος φέρεται και ως ο ιθύνων νους της όλης ομάδας και ο οποίος μετέβη στη Λαμία από την Αθήνα. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Σπύρος Κωστάρας (λογιστής), Γιάννης Τζίνας (ιατρός), Γιώργος Μπούκας (αγρότης), Νίκος Μακρής (γεωπόνος), Κώστας Καραγιάννης (επιχειρηματίας).

Στο άνυδρο εσωκομματικό τοπίο της Ν.Δ οι κινήσεις της ομάδας Πούλιτζερ έχουν τραβήξει την προσοχή της σαμαρικής ηγεσίας, που ανησυχεί ότι κάτω από την ήρεμη επιφάνεια σιγοβράζει δυσαρέσκεια ενδεχομένως μη ελεγχόμενη. Και αυτές όπως και οι προηγούμενες συναντήσεις της ομάδας είχαν προκαλέσει ανησυχία στη Συγγρού, με συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ να αναζητούν τις προθέσεις και τις διασυνδέσεις των συμμετεχόντων με πιθανούς δελφίνους.

news247.gr