Κατηγορίες : Τοπικά

(φωτο) Η ΠΑΛΕΙΑ για την εκδήλωση για την ημέρα του Αυτισμού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με το μήνυμα «ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ» πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία για 3η χρονιά την Δευτέρα 15 Απριλίου 2024,η εξαιρετικά σημαντική εκδήλωση και ξεχωριστή δράση στην Κάτω Αχαΐα με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον αυτισμό. Η ξεχωριστή αυτή δράση, έχει πλέον καθιερωθεί, έλαβε χώρα φέτος για 3η χρονιά με πρωτοβουλία του πολιτιστικού συλλόγου «ΠΑΛΕΙΑ» σε συνεργασία με τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αχαΐας και χορηγούς την εταιρεία ηλεκτρολογικού υλικού «ΡΑΓΚΑΒΑΝΗΣ», την εταιρεία Άγγελου Καμπέρου , την εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» το westcity.gr και το flashstar με την προτροπή «Περπάτησε μαζί μου, μάθε για μένα».

Οι φορείς διοργάνωσης θέλησαν με την εκδήλωση αυτή ,που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης της Κάτω Αχαΐας, να στείλουν ένα σημαντικό μήνυμα ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου για τα παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού τονίζοντας πως η διαφορετικότητα αφορά το σύνολο της κοινωνίας. Kανείς δεν είναι διαφορετικός, κανείς δε θα πρέπει να αντιμετωπίζεται διαφορετικά. Eίμαστε όλοι ίσοι ,έχουμε όλοι τα ίδια ακριβώς δικαιώματα.

Η πλατεία Παπαγιαννοπούλου γέμισε χρώματα και φωνές μικρών μαθητών και πλήθους κόσμου που ένωσαν τις φωνέ και τις δυνάμεις τους και έστειλαν ηχηρά μηνύματα κατά των διακρίσεων. Φέτος στη δράση συμμετείχαν αντιπροσωπείες μαθητών από όλα σχεδόν τα σχολεία της πόλης της Κάτω Αχαΐας ,όπως επίσης πολιτιστικοί σύλλογοι, αθλητικά σωματεία, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, οι οποίοι κρατώντας μπαλόνια και πανό στα χέρια περιδιάβηκαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης στέλνοντας με τον τρόπο αυτό ένα ηχηρό μήνυμα κατά των διακρίσεων, στέλνοντας μια πρόσκληση αποδοχής, κατανόησης και αγάπης για τα παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. Κατά τη διάρκεια του περιπάτου οι διοργανωτές μοίρασαν στον κόσμο ενημερωτικά φυλλάδια.

Ο περίπατος κατέληξε επάνω στην πλατεία Παπαγιαννοπούλου όπου οι συμμετέχοντες μαθητές τοποθέτησαν τις ζωγραφιές που είχαν καλλιτεχνήσει νωρίτερα στα σχολεία τους και στις οποίες αναγράφονταν μηνύματα ευαισθητοποίησης για την ημέρα αυτισμού .Την εκδήλωσε κοσμούσε επίσης μια μοναδική και πρωτότυπη κατασκευή που δημιουργήθηκε και στήθηκε από τους Γιώργο Βούρδουλα και Δημήτρη Ηλιόπουλο.

Φέτος, η σημαντική αυτή εκδήλωση φιλοξένησε έναν από τους σημαντικότερους ‘Ελληνες αθλητές,τον Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση.Ο σπουδαίος αθλητής απευθυνόμενος κυρίως στους μικρούς μαθητές, μίλησε με υπέροχα λόγια για τη σημασία της κοινωνικής προσφοράς , για την αγάπη στο συνάνθρωπό , για την ενσυναίσθηση. Τα τρυφερά του λόγια συγκίνησαν τους παρευρισκομένους καθώς η παρουσία του υπήρξε καταλυτική στο να ακουστούν δυνατά τα μηνύματα διαφορετικότητας.

Μετά το πέρας της ομιλίας ο πασίγνωστος αθλητής,αφού συμμετείχε στον περίπατο γεμάτος χαρά και ενθουσιασμό μοίρασε αυτόγραφα και φωτογραφήθηκε με όλους τους μικρούς ιδίως φίλους και έδωσε υπόσχεση πως πολύ σύντομα θα επισκεφθεί την πόλη μας για την πραγματοποίηση ανάλογης δράσης.

Παράλληλα, την εκδήλωση κόσμησαν με την παρουσία τους δυο σπουδαίοι άνθρωποι με έντονη παρουσία στα κοινωνικά δρώμενα: Ο Χρήστος Κορομηλάς, παγκόσμιος πρωταθλητής κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης στα 5 χλμ. Στην ειδική κατηγορία Inspiration για ΑμΕΑ και ο Νίκος Ναούμης, Πολιτικός συγγραφέας και Επιστήμονας με σημαντική πολιτική και κοινωνική δράση, μαχόμενος για την αναγνώριση δικαιωμάτων ΑμΕΑ.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι σπουδαίοι καλεσμένοι πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αχαΐας, όπου προσέφεραν ως δώρο επιτραπέζια παιχνίδια στους μικρούς μαθητές συνοδευόμενοι από τα μέλη του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου ΠΑΛΕΙΑ και του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας κ. Γρήγορη Αλεξόπουλου.

Μεταξύ άλλων το παρόν στην δράση έδωσαν:

Ο Αναπληρωτής περιφερειάρχη Χαράλαμπος Μπονάνος απουσίαζε λόγω κωλύματος ωστόσο δεν παρέλειψε να στείλει τον χαιρετισμό του μέσω ηχογραφημενου μηνύματος που ακούστηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τάκης Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Ανδρέας Μπουχέλος, Βασίλης Καρβουνιάρης, Άγγελος Καραντζάς, Νάντια Ασκούνη ,Ηλίας Καμπέρος, Βεσκουκης Γεώργιος , Καρβουνιάρης Βασίλειος, η Βούλα Ρογκάλα ,ο Προέδρος του συλλόγου ΜΙΤΟΣ των γονέων και φίλων των ατόμων με αυτισμό Αχαΐας Θωμάς Γκορίλας, η κ. Κωνσταντίνα Σκεντζου απο το σωματείο ΙΚΕΛΟΣ ,εκπρόσωποι των 1ου,2ου,3ου Δημοτικών σχολείων Κάτω Αχαΐας, των Λυκείων , του δημοτικού σχολείο Καρυάς , κδαπ Σβούρα ,Κδαπ Ρόδα. Εκπρόσωποι από το φωτεινό αστέρι, μέλη του ΣΕΔΙΠ του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, τμήμα Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Μοιράσου το !

Τελευταία Άρθρα

Βραχνέικα : To Pizza 44 καλωσορίζει την Νέα Καλοκαιρινή Σεζόν

Η Παραλία Βραχνείκων καλωσορίζει για μία ακόμα χρονιά το κατάστημα εστίασης PIZZA 44, το οποίο άνοιξε τις πύλες του για… Διάβασε περισσότερα

18 Μαΐου 2024

Κάτω Αχαΐα – Θέσεις Εργασίας στο Aloha Beach Bar

Το Aloha Beach Bar – Παραλία Κάτω Αχαΐας  Αναζητά άτομα για τη θέση του/της barista (απαραίτητη η προϋπηρεσία) και άτομα… Διάβασε περισσότερα

18 Μαΐου 2024

Τ. Παπαδόπουλος – Στην εκδήλωση του ΕΠΑΛ Κ. Αχαΐας αφιερωμένη στην “Ημέρα της Ευρώπης”

Αναλυτικά αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Τάκης Παπαδόπουλος :   Κατά τη σχολική χρονιά 2023-2024, το ΕΠΑΛ Κάτω Αχαΐας συμμετείχε στο Πρόγραμμα «Σχολεία… Διάβασε περισσότερα

18 Μαΐου 2024

Τα προνόμια για τους αλλοδαπούς συνταξιούχους στις Φορολογικές δηλώσεις 2024

Οι φορολογούμενοι που έχουν υπαχθεί στον εναλλακτικό τρόπο φορολόγησης για το εισόδημα τους που προκύπτει στην αλλοδαπή, καταβάλλουν ετησίως αυτοτελώς… Διάβασε περισσότερα

18 Μαΐου 2024

Μήνυμα Μητσοτάκη στα Σκόπια

Μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία έστειλε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην ΕΡΤ, το… Διάβασε περισσότερα

18 Μαΐου 2024

Το νέο Δ.Σ. του Εθνικού Σαγεΐκων που επιστρέφει!

Ο Εθνικός Σαγεΐκων επιστρέφει στη δράση από τη νέα σεζόν.  Η ιστορική ομάδα διαμόρφωσε το νέο της Δ.Σ. και πλέον μπαίνει στη νέα εποχή… Διάβασε περισσότερα

17 Μαΐου 2024

This website uses cookies.