Αθλητισμός

Χ. Σαράντης στο westcity: “Υπερήφανοι για τα Αστέρια, είμαι μέσα στο DNA της Αχαγιάς 82”

Ο Χρήστος Σαράντης μαζί με τον Άγγελο Τσάμη δημιούργησαν την γνωστή Ακαδημία των Αστεριών Αχαΐας.

Το westcity.gr ήρθε σε επαφή με τον Χρήστο Σαράντη και κυρίως τον ρωτήσαμε για τα Αστέρια, τα πρώτα βήματα της Ακαδημίας, τα άμεσα σχέδια, αλλά και την ύπαρξη των τμημάτων γυναικείου βόλεϊ, αφού στο μπάσκετ υπάρχει παράδοση ετών. Επίσης φέτος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Αχαγιάς 82, αλλά αποχώρησε με το πέρας της 5ης αγωνιστικής. Ως παίκτης και προπονητής συναναστρέφεται με το σωματείο 30 χρόνια και ανήκει στη φιλοσοφία της ομάδας. Έτσι αναφέρθηκε στο λόγο αποχώρησης του, αλλά και γενικότερα στη φετινή χρονιά που βρίσκει την Αχαγιά 82 στην Β Εθνική.

Αναλυτικά η συνέντευξη

Τα τμήματα υποδομής των Αστεριών Αχαΐας δουλεύουν με μεθοδικό τρόπο και έχουν εδραιωθεί στα αθλητικά δρώμενα της Δυτικής Αχαΐας και γενικότερα. Που οφείλεται η επιτυχία;

Χρήστος Σαράντης : “Στα Αστέρια Αχαΐας οι στόχοι που θέσαμε απο το 2011 που τρέχαμε την δημιουργία του συλλόγου, αλλά και κάθε χρόνο στα πρότζεκτ που σχεδιάζαμε βάζοντας μέσα και την διετία της πανδημίας μας έχουν θετικό πρόσημο.

Αυτό το αποτέλεσμα όμως είναι προϊόν καθημερινής δουλειάς των παραγόντων, των προπονητών των αθλητών, αλλά και των γονέων. Η ίδρυση αυτού του οργανισμού έγινε από εμένα και τον επαγγελματία αθλητή Άγγελο Τσάμη.

Μοιραία λοιπόν η κατεύθυνση προς την βασική εξειδίκευση θα έστρεφε τα βλέμματα αθλητών που θα τους ενδιέφερε να ασχοληθούν με το μπάσκετ. Δημιουργήθηκε λοιπόν μια γενιά αθλητών μέσα από τις ακαδημίες που ακολούθησε το πρόγραμμα των Αστεριών και έκανε μια πορεία από παιδιά της Τετάρτης δημοτικού με συμμετοχή στα Μίνι Πρωτάθλημα έως την καθιέρωση στα παιδικοεφηβικά με συμμετοχή σε τελικές φάσεις και φάιναλ φορ.

Το επιστέγασμα αυτής της εξέλιξης ήταν η ομάδα Νέων Αστεριών με συμμετοχή σε ανδρικές κατηγορίες για τους Παίδες και εφήβους μας, από το Γ2 τοπικό να κερδίζουν παιχνίδια, χρόνο και ανόδους μέχρι την Α2 ΕΣΚΑ-Η που φτάσαμε στην πανδημία.

Στο πρόγραμμα μας από την πρώτη στιγμή είχαμε την συμβουλευτική καθοδήγηση για την μετέπειτα εξέλιξη και πορεία των αθλητών και αυτό έγινε.

Είμαστε υπερήφανοι διότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 20 αθλητές και αθλήτριες που έιναι σε σωματεία της γύρω περιοχής, αλλά ακόμα περισσότερο έχουν υπάρξει αθλητές μέσα από συνεργασίες όπου αγωνίστηκαν και αγωνίζονται σε Εθνικές κατηγορίες.

Στο μπάσκετ λοιπόν ξέραμε τα “μονοπάτια” του προγράμματος που θέλαμε να δημιουργήσουμε για την εξέλιξη των αθλητών, στο βόλεϋ όμως παρακολουθούσαμε την καθημερινότητά και περιμέναμε την ωρίμανση της ιδέας.

Η ανάγκη για εναλλακτικό άθλημα στη περιοχή της Δυτικής Αχαΐας και για την ενασχόληση αθλητών γένους θηλυκού έβαλε στο καλεντάρι με την ίδρυση του συλλόγου το όμορφο άθλημα της Πετοσφαίρισης.”

-Ποια είναι τα επόμενα βήματα για την Ακαδημία; κάτι που θα θέλατε να προσθέσετε ως λιθαράκι στο άμεσο μέλλον;

Χ.Σ. : “Οι στόχοι του ομίλου μας είναι πλέον να ζήσουμε την πορεία και την προσπάθεια που γίνεται στο τμήμα του βόλεϊ στις Εθνικές κατηγορίες με τους κόουτς, Γιώργο Λυκούδη και Ράνια Πανουτσοπούλου.

Επίσης αναμένουμε το νέο έργο που επρόκειτο να ολοκληρωθεί στο Δημοτικό στάδιο της Κάτω Αχαγιάς με την κατασκευή του ταρτάν, όπου θα φέρει την αρχή του αθλητισμού τον Στίβο σε μια αφετηρία για τους αθλητές της περιοχής.”

-Φέτος ανέλαβες την Αχαγιά ’82 στην Β’ Εθνική και αποχώρησες μετά την ήττα από την Δάφνη Δαφνίου. Τι ήταν αυτό που σε οδήγησε στο να παραιτηθείς;

Χ.Σ. : “Το κεφάλαιο Αχαγιά 82 για εμένα είναι μια ιστορία 30 χρόνων. Ως παίκτης αλλά και ως προπονητής.

Σαν προπονητής λοιπόν έχω κοουτσάρει την ομάδα από την Α2 ΕΣΚΑ-Η , την A1 ΕΣΚΑ-Η, την Γ Εθνική και την Β εθνική, δηλαδή σε όλη την εξέλιξη της μέχρι σήμερα. Άρα εκτός από τεχνικά θέματα είμαι μέσα και στην φιλοσοφία και στο DNA αυτής της ομάδας. Μετά από το 2016 και της ιστορική άνοδο της ομάδας και την μετάβαση της από τα τοπικά στα σαλόνια των εθνικών κατηγοριών είχα ονειρευτεί την εξέλιξη της ομάδας στις εθνικές κατηγορίες για πολλά χρόνια.

Κάτι που έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα ικανοποιητικά αλλά σίγουρα μπορούμε και καλύτερα. Η φετινή σεζόν λοιπόν είναι μια δύσκολη σεζόν. Ξεκίνησα εγώ ως προπονητής μετά όμως από 5 πρώτες αγωνιστικές έδειχνε η κατάσταση ότι ήταν προβληματική σε κάποιους τομείς. Επέλεξα να διευκολύνω αυτήν την κατάσταση με την απόσυρση μου, για να αλλάξει προς το καλύτερο η κατάσταση πράγμα που δυστυχώς ακόμα δεν έχει γίνει.

Όμως υπάρχει ακόμα χρόνος και με σκληρή προσπάθεια μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής στο πολύ δύσκολο πρωτάθλημα της Β Εθνικής.”

Υπάρχει παράδοση στο να τροφοδοτείτε τις ομάδες της περιοχής και της Πάτρας γενικότερα. Αυτό θα συνεχιστεί να υποθέσουμε, όντας μέσα στα σχέδια των Αστεριών;

Χ.Σ. : “Τα Αστέρια Αχαΐας πρέπει να συνεχίζουν να τροφοδοτούν με νέα “αστέρια” τις ομάδες της πόλης μας, όπως κάνουν με μεγάλη επιτυχία ως τώρα. Ήδη έχει ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα με την νέα φουρνιά μικρών αθλητών μας, με την καθοδήγηση αξιών διπλωματούχων προπονητών, όπως είναι οι Νίκος Μενούνος, Κώστας Καλίγερος και εγώ.

Είμαι υπερήφανος γιατί με τους συνεργάτες μου τον Άγγελο και τον Θάνο Τσάμη έχουμε προσφέρει πολλά για τον αθλητισμό της πόλης μας και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.”

Μοιράσου το !

Τελευταία Άρθρα

Τα προνόμια για τους αλλοδαπούς συνταξιούχους στις Φορολογικές δηλώσεις 2024

Οι φορολογούμενοι που έχουν υπαχθεί στον εναλλακτικό τρόπο φορολόγησης για το εισόδημα τους που προκύπτει στην αλλοδαπή, καταβάλλουν ετησίως αυτοτελώς… Διάβασε περισσότερα

18 Μαΐου 2024

Μήνυμα Μητσοτάκη στα Σκόπια

Μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία έστειλε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην ΕΡΤ, το… Διάβασε περισσότερα

18 Μαΐου 2024

Το νέο Δ.Σ. του Εθνικού Σαγεΐκων που επιστρέφει!

Ο Εθνικός Σαγεΐκων επιστρέφει στη δράση από τη νέα σεζόν.  Η ιστορική ομάδα διαμόρφωσε το νέο της Δ.Σ. και πλέον μπαίνει στη νέα εποχή… Διάβασε περισσότερα

17 Μαΐου 2024

Διάκριση της μαθήτριας Χριστιάνας Κυριαζοπούλου από το Μαζαράκι σε μαθητικό διαγωνισμό

Φέτος για πρώτη φορά το Δημοτικό Σχολείο του Κάτω Μαζαρακιου έλαβε μέρος στον 13ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης <<Η ζωή στο σχολείο… Διάβασε περισσότερα

17 Μαΐου 2024

Τι είναι ο παρβοϊός που στοίχισε τη ζωή σε 3χρονη- Προσοχή στα συμπτώματα

Συναγερμός στον ΕΟΔΥ μετά τον θάνατο 3,5 ετών παιδιού από παρβοϊό. Ο Οργανισμός απέστειλε έγγραφο σε όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους… Διάβασε περισσότερα

17 Μαΐου 2024

Αναστάτωση τη νύχτα από φωτιά κοντά σε σπίτια στα Ζαρουχλέικα της Πάτρας

Αναστάτωση επικράτησε τη νύχτα στα Ζαρουχλέικα της Πάτρας και πιο συγκεκριμένα στην οδό Σταμούλη Στράτου, πίσω από το 29ο Δημοτικό… Διάβασε περισσότερα

17 Μαΐου 2024

This website uses cookies.