Τοπικά

Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας: Δημόσια Λογοδοσία εν μέσω πανδημίας

Σε δημόσια λογοδοσία εν μέσω της πανδημίας προχώρησε ο επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Κάτω Αχαΐας, Τάσος Γιακουμής, παραχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία για τη λειτουργία της υγειονομικής μονάδας, η οποία επιτελεί σημαντικό έργο στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας.

Όπως αναφέρει αναλυτικά:

“Πέρασαν κοντά δεκατέσσερις μήνες από την προηγούμενη δημόσια λογοδοσία του ΚΥΚΑ (18/1/2021) προς τους κατοίκους της περιοχής μας, τις υγειονομικές και τοπικές αρχές. Δεκατέσσερις μήνες μέσα σε μια εξαιρετικά σύνθετη και πρωτόγνωρη κατάσταση που
όρισε και ορίζει η πανδημία SARS-COV-2.
Η καινούρια Λογοδοσία κατατίθεται όμως μέσα σε μια ακόμα πιο δύσκολη συγκυρία, αυτή του απειλητικού πολέμου στην ευρύτερη περιοχή μας που -πέραν των άλλων- οδηγεί σε μια επιδείνωση της οικονομικής συγκυρίας για το λαό μας. Επιφυλασσόμενοι λοιπόν για
την έκβαση αυτής της επικίνδυνης κατάστασης και τοποθετημένοι ενάντια σε κάθε εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο, προχωρούμε αισιόδοξα στον απολογισμό:
Σε μια περίοδο που η ενασχόληση με την COVID-19 φάνταζε σαν η μοναδική μας δραστηριότητα, η προσπάθεια για λειτουργία του ΚΥΚΑ, των υπηρεσιών του και των Περιφερικών Ιατρείων στα πλαίσια μιας οργανωμένης Δημόσιας Δομής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας συνεχίστηκε και απέδωσε καρπούς. Το Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας, καλύπτει όλο το Δήμο Δυτικής Αχαΐας, τη Δ. Ε. Βραχνεΐκων του Δήμου Πατρέων και εξυπηρετεί περιοχές της Δ. Ε. Ρίου και αφορά σε αστικούς, ορεινούς, αγροτικούς και ειδικούς (ΡΟΜΑ, εργάτες γης, κρατούμενους) πληθυσμούς.
1. Μέσα στο 2021, εξετάστηκαν στα Τακτικά Ιατρεία του ΚΥΚΑ και τα Ειδικά Ιατρεία 14086 περιστατικά, στα Περιφερειακά Ιατρεία 46316, στα Έκτακτα/Επείγοντα 15815, διενεργήθηκαν 38662 εργαστηριακές εξετάσεις και έγιναν 510 διακομιδές με το ΕΚΑΒ.
2. Προστέθηκαν Δερματολόγος, Ορθοπεδικός και Ουρολόγος στους επισκέπτες ιατρούς (μέχρι τώρα Οφθαλμίατρος, Πνευμονολόγος και Κινητή Μονάδα του Κέντρου Ψυχικής Υγείας). Έτσι, μια φορά το μήνα, σε προγραμματισμένα ραντεβού, οι πολίτες της Δυτικής Αχαΐας μπορούν να έρχονται σε επαφή με ιατρούς δευτεροβάθμιων ειδικοτήτων. Δυστυχώς, με την πρόσφατη συνταξιοδότηση του Καρδιολόγου επισκέπτη, δεν έχει γίνει κατορθωτή ακόμη η αντικατάστασή του, κάτι για το οποίο παλεύουμε.
3. Συνταξιοδοτήθηκαν η Οδοντίατρος και ο Ακτινοδιαγνώστης. Αυτό μας γύρισε πίσω μιας και δε λειτουργεί το οδοντιατρείο παρά τις επισταμένες προσπάθειές μας και της 6 ης ΥΠΕ για πρόσληψη επικουρικού οδοντιάτρου. Κενό και στην κάλυψη του λειτουργούντος ακτινολογικού εργαστηρίου μας, μιας και δε μπορούμε να ανταπεξέλθουμε καν στις ανάγκες έκδοσης βασικών πιστοποιητικών, πόσο μάλλον σε αυτές της διαγνωστικής επικουρίας.
4. Συνεχίζεται απρόσκοπτα η λειτουργία του Παιδιατρικού τμήματος, που έχει σηκώσει μεγάλο βάρος στη νοσηλεία μικρών ασθενών, μιας και το 4 ο κύμα της πανδημίας αφορά ιδίως στα παιδιά. Συνεχίζεται η συστηματική παιδιατρική παρέμβαση στα τσιγγανόπαιδα των Σαγεΐκων, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα ΡΟΜΑ Δυτικής Αχαΐας. Δυστυχώς, λόγω πανδημίας, δεν έγινε κατορθωτή η επέκταση στην Πισωσυκιά, όπως είχαμε προγραμματίσει.
Συνεργάζεται τακτικά με το Χαμόγελο του Παιδιού και τον Κοινωνικό Τομέα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας. Καλύπτει μια φορά την εβδομάδα και το ΙΑΚ Πάτρας.

5. Το Ειδικό Περιφερικό Ιατρείο Καταστήματος Κράτησης Πάτρας, με τη συμβολή της Αγροτικής Ιατρού, αντιμετώπισε με επιτυχία, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τους νοσηλευτές του καταστήματος, τα πολυάριθμα κρούσματα COVID 19 στους κρατούμενους και συνέβαλε στον εμβολιασμό τους. Η λειτουργία του αναβαθμίστηκε με την έναρξη υπηρεσίας Γενικού Ιατρού από το Σεπτέμβριο 2021.
6. Μεγάλο κέρδος της περιόδου αυτής ήταν η σύσταση Περιφερικού Ιατρείου Βιομηχανικής Ζώνης. Ένα πάγιο αίτημα υγειονομικής κάλυψης των εργαζομένων της Ζώνης, θα υλοποιηθεί εντός του έτους. Η 6 η ΥΠΕ προέβη σε προγραμματική σύμβαση με το Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να κατασκευαστεί ιατρείο σε χωροθετημένο οικόπεδο. Η θέση του ιατρού θα προκηρυχθεί το επόμενο διάστημα.
7. Το ΙΑΚ Πάτρας (πρώην ΠΙΚΠΑ), στελεχωμένο από 3 μαίες/μαιευτές και 1 επισκέπτρια Υγείας, ανήκει στο Κ. Υ. Κ. Αχαΐας. Είναι δομή που προσφέρει στους άπορους πολίτες της Πάτρας δωρεάν Μαιευτικές, Εμβολιαστικές και Παιδιατρικές υπηρεσίες (754 εξετάσεις παιδιών, 395 εμβολιασμοί, 630 εξετάσεις γυναικών, 305 ΠΑΠ τεστ, ψυχοπροφυλακτικές συνεδρίες κ.α. εντός του 2021) και στόχος είναι να λειτουργήσει στο μέλλον σαν κέντρο πρωτοβάθμιας πρόληψης.
8. Στο Τμήμα Υγείας της Γυναίκας, παρά τη μονοπρόσωπη στελέχωση, μέσα στο 2021, εξετάστηκαν και έλαβαν συμβουλές 700 γυναίκες, ελήφθησαν 300 ΠΑΠ tests, παρακολουθήθηκαν 120 επίτοκες και διενεργήθηκαν επιτυχώς δύο οξείς τοκετοί. Με την επιστροφή στην υπηρεσία της δεύτερης μαίας μας, είναι κατορθωτή και η καθημερινή λειτουργία του.
9. Η λειτουργία του Βιοπαθολογικού Εργαστηρίου είναι συνεχής και αδιάλειπτη με προοπτική διενέργειας περισσοτέρων εξετάσεων. Το Ακτινολογικό Εργαστήριο ενισχύθηκε με μία επικουρική Ραδιολόγο.
10. Δυστυχώς αποδυναμώθηκε η Νοσηλευτική Υπηρεσία με την αφυπηρέτηση μίας και μακράς άδειας άλλης μίας νοσηλεύτριας και γίνεται πιο επίπονη η υπηρεσία σε αυτό το νευραλγικό τομέα που καθημερινά δοκιμάζεται από τη σκληρή πραγματικότητα του ΚΥ.
11. Η Διοικητική Υπηρεσία ενισχύθηκε με μία επικουρικό υπάλληλο και μπαίνει σε παραγωγικότερη φάση, μιας και ως γραφείο τύπου Α έχει το καθήκον της υποστήριξης άλλων δύο Κέντρων Υγείας (Ερυμάνθειας και Χαλανδρίτσας)..
Επεξέτεινε την υπηρεσία των ραντεβού και στους επισκέπτες ιατρούς και η συμβολή της στην οργάνωση των εμβολιασμών ήταν καίρια (μέλος της εκτελεί χρέη φαρμακοποιού).
12. Η Κοινωνική μας Υπηρεσία, υλοποιεί κοινωνικές παρεμβάσεις σε συνεργασία με άλλους φορείς, δράσεις ευαισθητοποίησης πληθυσμού, συνεργασίες με σχολικές μονάδες, το ΣΟΨΥ και την κινητή μονάδα του όπως και του ΚΨΥ του «Αγ. Ανδρέα». Επικουρεί στη διαχείριση των εμβολιασμών έναντι της πανδημίας και στα καθημερινά ιατρικά ραντεβού και στη συλλογή στατιστικών.
13. Η υπηρεσία Επισκεπτριών Υγείας ενισχύθηκε με μια επικουρική και σήκωσε μεγάλο βάρος στον εμβολιασμό έναντι της COVID 19. Προγραμματίζεται η υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης ασθενών και κοινού.

14. Η Τεχνική μας Υπηρεσία επέβλεψε και συμμετείχε σε οικοδομικές εργασίες και προέβη σε επιδιορθώσεις ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συστημάτων, σημάνσεις χώρων και άλλα πολλά που κρατούν λειτουργικό το πολύπαθο κτήριο του ΚΥΚΑ.
15. Η Υπηρεσία Καθαρισμού, αποτελούμενη από 2 επικουρικές καθαρίστριες, ενισχύθηκε από μέλος ιδιωτικού συνεργείου, μέσω της 6 ης ΥΠΕ.
16. Η φύλαξη και η υποδοχή των προσερχομένων που υλοποιούν οι θυρωροί μας, ενισχύθηκαν από εταιρία φύλαξης για τις μέρες και ώρες που διενεργούνται εμβολιασμοί.

Υποδομές

1. Η 6 η ΥΠΕ προέβη σε απομάκρυνση των παλαιών δαπέδων αμιάντου και αντικατάσταση με νέα, αντικατάσταση της καμινάδας αμιάντου, αντικατάσταση των σωμάτων καλοριφέρ, αντικατάσταση του σκεπάστρου των τουαλετών κοινού, κατασκευή WC ΑΜΕΑ και εξόδου κινδύνου καθώς και σε αντικατάσταση του στεγάστρου του ΙΑΚ.
2. Από το Δήμο Δυτικής Αχαΐας, έγιναν παρεμβάσεις καθαρισμού και καλλωπισμού του περιβάλλοντος χώρου και διενεργήθηκαν κτιριακές παρεμβάσεις (ελαιοχρωματισμοί, τσιμεντοστρώσεις και ηλεκτροφωτισμοί) τόσο στο ΚΥΚΑ, όσο  και στο Π.Ι. Λάππα. Προγραμματίζονται ανάλογες εργασίες για το κτίριο του Π. Ι. Ριόλου.
3. Σε ανταπόκριση αιτήματός μας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προέβη στην επιδιόρθωση κατεστραμμένων φρεατίων στον περίβολο του ΚΥ και προγραμματίζει την ανακατασκευή του δρόμου του ΚΥ.
4. Στο Κέντρο Υγείας εγκαταστάθηκε Μετεωρολογικός Σταθμός

Για την Πανδημία.

1. Συνεχίστηκε η καταγραφή και παρακολούθηση υπόπτων και θετικών στον κοροναϊό ασθενών. Ήδη από τον Οκτώβριο 2020 που το ΚΥ μπήκε σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για λήψη PCR και από το Νοέμβρη 2020 για RAPID τεστ, έχουν διενεργηθεί μέχρι τις 28/2/2022, 4599 rapid και 4254 pcr tests. 2302 θετικοί ασθενείς παρακολουθήθηκαν από τους ιατρούς του ΚΥ. Η συστηματική
παρακολούθηση απέτρεψε δυσάρεστες καταστάσεις με την έγκαιρη παρέμβασή μας. Με αποτέλεσμα, όλοι οι ασθενείς που δε χρειάστηκαν νοσηλεία, να νοιώθουν ασφάλεια, μιας και υπήρχε συστηματικά κάποιος γιατρός του ΚΥ δίπλα τους. Η δράση αυτή γίνεται παράλληλα και συλλέγονται από κοινού στοιχεία με το Κ.Υ. Νέας Μηχανιώνας και το Εργαστήριο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσσαλονίκης.
2. Με συνεχείς συνεργασίες με τους ελευθεροεπαγγελματίες υγειονομικούς της περιοχής, προσπαθήσαμε να καλλιεργήσουμε το πνεύμα του κοινού σκοπού απέναντι στην πανδημία. Είμαστε σε ανοιχτή γραμμή με τους ιατρούς για κάθε περίπτωση που χρειαστεί.
3. Με το Δήμο Δυτικής Αχαΐας, τους Συλλόγους των ΡΟΜΑ και το Αστυνομικό Τμήμα Κ. Αχαΐας, συμβάλαμε στις ενημερωτικές δράσεις για τα μέτρα προφύλαξης του πληθυσμού.

4. Με τη Διεύθυνση Υγείας της ΠΔΕ και τον ΕΟΔΥ, συνεργαστήκαμε για τον έλεγχο με rapid tests των αλλοδαπών εργατών γης σε καταυλισμούς και εργοστάσια.
5. Από τις 21 Μαρτίου (μία φορά την εβδομάδα) ξεκινάει η λειτουργία ιατρείου long covid, για ασθενείς που παρουσιάζουν χρόνια συμπτώματα μετά τη νόσηση. Τρεις γιατροί του ΚΥΚΑ εκπαιδεύτηκαν στο Πνευμονολογικό Τμήμα του ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» και με τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες θα παράσχουν τις υπηρεσίες τους σε αυτή την νέα κατηγορία ασθενών της περιοχής μας.

Για την εμβολιαστική εκστρατεία

1. Από τις 3 Απριλίου 2021 έως τις 3 Μαρτίου του τρέχοντος, από το ΚΥ μας έχουν διενεργηθεί 35602 εμβολιασμοί στα εμβολιαστικά τμήματα, 100 καταδρομικοί εμβολιασμοί με την Κινητή Μονάδα της 6 ης ΥΠΕ και 270 εμβολιασμοί κατ’ οίκον με ιατρούς, νοσηλεύτριες και επισκέπτριες υγείας του ΚΥ, οδηγούς, νοσηλεύτριες και οχήματα του ΕΟΔΥ και του Δήμου Δυτικής Αχαΐας. Η συνεργασία αυτή στους κατ’ οίκον εμβολιασμούς, εγκαινιάζει τη δυνατότητα οργάνωσης της κατ’ οίκον νοσηλείας.Σημαντική η βοήθεια από την ΚΕΔΥ του Δήμου Δυτ. Αχαΐας και του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι για τους εμβολιασμούς κατ΄οίκον.
2. Συνεχίσαμε την περσινή μας δράση σε σχέση με την ενημέρωση του μαθητικού πληθυσμού της περιοχής ευθύνης μας για τον κοροναϊό. Το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2021, κλιμάκια 8 ιατρών, 3 επισκεπτριών υγείας και 1 νοσηλεύτριας του Κέντρου Υγείας Κάτω Αχαΐας, του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων και του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας σε συνεργασία με την 6 η ΥΠΕ και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, επισκέφθηκαν 13 Γυμνάσια και Λύκεια. Σε 89 διδακτικές ώρες και με 1789 μαθητές παρόντες, μας δόθηκε η δυνατότητα να ευαισθητοποιήσουμε το μαθητικό πληθυσμό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην αναγκαιότητα του εμβολιασμού έναντι της COVID 19.
3. Με την Ένωση Γονέων Δυτικής Αχαΐας οργανώσαμε εκδήλωση ενημέρωσης των γονέων για τον εμβολιασμό έναντι της COVID 19
4. Με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο «Ο Άγιος Ταξιάρχης» πραγματοποιήθηκε υπαίθρια ενημερωτική συγκέντρωση τσιγγάνων για τον εμβολιασμό τους.

Εκπαίδευση-Εκδηλώσεις

1. Συνεχίστηκε η προσπάθεια, παρά τις δυσκολίες, εκπαιδευτικής και ερευνητικής δραστηριότητας. Προσωπικό του ΚΥΚΑ εντάχθηκε στην παρακολούθηση του προγράμματος προνοσοκομειακής διαχείρισης τραύματος (PHTLS) και προγραμματίζεται η οργανωμένη εκπαίδευση στο πρόγραμμα βασικής υποστήριξης της ζωής (BLS) για όλους τους εργαζόμενους του ΚΥ.
2. Η επιδημιολογική καταγραφή των λοιμώξεων της περιοχής παρουσιάστηκε στο 3 ο Ιπποκράτειο Συνέδριο Γενικής Ιατρικής και στο συνέδριο «Λοιμώξεις στο σταυροδρόμι του 21 ου αιώνα». Η σύνολη λειτουργία μας παρουσιάστηκε στην ετήσια συνάντηση του Δικτύου εκπαίδευσης και Έρευνας στην ΠΦΥ και στη Γενική Ιατρική του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ.
3. Υποδεχτήκαμε φοιτητές του 1 ου έτους της Ιατρικής του ΑΠΘ στα πλαίσια της εκπαίδευσής τους και φιλοξενήσαμε τελειόφοιτους φοιτητές ιατρικής στα πλαίσια της Ιατρικής Απόβασης της Εταιρίας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας. Προγραμματίζεται, όταν θα το επιτρέψουν οι συνθήκες, η απεύθυνση στο Ιατρικό Τμήμα, για την εκπαίδευση φοιτητών στην Πρωτοβάθμια Υγεία.
4. Μας επισκέφθηκε o υπεύθυνος του Εθνικού Σημείου Αναφοράς της Φυματίωσης του Οργανισμού Δημόσιας Υγείας της Ολλανδίας και του ECDC κος Ζεράρ Ντε Βρίες και στα πλαίσια της γνωριμίας μας συζητήσαμε την αντιμετώπιση της Φυματίωσης στα πλαίσια της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
5. Συνδιοργανώσαμε με την 6 η ΥΠΕ, το Δήμο Δυτικής Αχαΐας και το Άλμα Ζωής, μεγάλη εκδήλωση στη μνήμη της Λιολιώς Κολυπέρα και με το Δήμο Δυτικής Αχαΐας εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.
6. Εκδήλωση σε συνεργασία με το Δήμο Δυτικής Αχαΐας με τίτλο: «Καρκίνος και Γυναίκα».
7. Στα πλαίσια της Ημέρας της Γυναίκας, σε εκδήλωση του Δήμου Δυτ. Αχαΐας, παρουσιάστηκαν από τη μαία, οι προληπτικές γυναικολογικέ εξετάσεις του ΚΥΚΑ.
8. Η Κοινωνική Υπηρεσία οργάνωσε σε συνεργασία με το ΣΟΨΥ δύο webinars με θέμα: «Covid και εκπαίδευση: προβληματική χρήση του Διαδικτύου στα παιδιά»
9. Στελέχη του ΙΑΚ Πάτρας, συμμετείχαν σε Δράση ευαισθητοποίησης από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πατρέων για θέματα υγείας γυναικών Ρομά.
10. Με το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, συμμετείχαμε σε δράση του Συλλόγου «Ερυθρά Γαία» για την εκπαίδευση μικρών ιστιοπλόων αθλητών στις πρώτες βοήθειες.
11. Συμμετείχαμε σε διαμαρτυρία κατοίκων για τη μη ύπαρξη Δημόσιας Ασφαλούς Εθνικής Οδού μετά το τραγικό συμβάν της 29 ης Ιανουαρίου.
12. Με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών του ΚΥΚΑ, την Ομάδα Αιμοδοτών του Π. Ι. Σαγεΐκων και το Π.Ι. Λάππα, οργανώθηκαν και οργανώνονται επιτυχημένες αιμοδοσίες, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του “Αγίου Ανδρέα” και το Κέντρο Αίματος Ρίου.
13. Για την εμβολιαστική μας προσφορά βραβευτήκαμε από το Σύλλογο Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Πάτρας και επίκειται η βράβευση των γυναικών του ΚΥΚΑ σε εκδήλωση του συλλόγου Πάλλεια στα πλαίσια της ημέρας της γυναίκας.
Για την προσφορά τους:
Σε όλο αυτό το διάστημα, γίναμε αποδέκτες σημαντικών πράξεων Αλληλεγγύης από φορείς και πολίτες της Δυτικής Αχαΐας:
1. Ο Αν. Υπουργός Εξωτερικών κος Α. Κατσανιώτης μας παραχώρησε μέσα ατομικής προφύλαξης.
2. Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, εγκατέστησε κλιματιστικό στο container εξέτασης λοιμωδών.
3. Η Τράπεζα Πειραιώς μας δώρισε γραφεία και καρέκλες
4. Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Αχαΐας «Ο Άγιος Ταξιάρχης» τη μπάρα ελέγχου εισόδου οχημάτων.
5. Ο κος Φ. Λιάκος μίσθωσε για 4 μήνες εξωτερική χημική τουαλέτα για τις ανάγκες των επισκεπτών του ΚΥ.

6. Το συνεργείο του κου Κ. Τσεπελίκα αντικατέστησε κατεστραμμένα πλακίδια στο εφημερείο και τα WC κοινού.
7. Σημαντική επίσης είναι η προσφορά γραφικής ύλης, ιατρικών βοηθημάτων και υλικών και διαφόρων τεχνικών και βοηθητικών υπηρεσιών από φαρμακοποιούς της περιοχής μας και μεμονωμένους πολίτες.
Η Αλληλεγγύη που εισπράττουμε από τους κατοίκους της Δυτικής Αχαΐας, μας δεσμεύει να παλεύουμε για τη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών προς αυτούς. Άλλωστε, ο Λαός σώζει το Λαό, σε κάθε δύσκολη κατάσταση.
Η 6η ΥΠΕ και ο Διοικητής κος Γ. Καρβέλης, κατανοώντας την ανάγκη στήριξης της ΠΦΥ, βοηθούν δραστικά στη στελέχωση και ενίσχυση των δομών του ΚΥΚΑ. Μαζί και οι υπάλληλοι του Οικονομικού, των Προμηθειών, του Γρ. Προσωπικού, της Δημόσιας Υγείας και της Πληροφορικής της ΥΠΕ, που με την άμεση ανταπόκρισή τους το ΚΥΚΑ εξακολουθεί να εφοδιάζεται και να στελεχώνεται. Ιδίως στους κκ Δ. Κουρή, Α. Κεπενό και Γ. Τσάπαλο που έχουν οργανώσει την αλυσίδα εφοδιασμού τα δύο αυτά χρόνια. Τέλος, αλλά όχι έσχατο, η εργασία και υπευθυνότητα του όλου προσωπικού του ΚΥΚΑ (γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί, υπάλληλοι γραφείου υποδοχής, μαίες, παρακευάστριες, ραδιολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, καθαρίστριες, επισκέπτριες υγείας και τεχνικός), που σε δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες, με αναστολή αδειών και περίσσεια δοτικότητας, κρατούν στα χέρια τους τη λειτουργία του ΚΥΚΑ.

Από εδώ και πέρα

Το Κέντρο Υγείας Κ. Αχαΐας, για να επιτελέσει το ρόλο του, το ρόλο της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με παρέμβαση στην κοινότητα, με διαδικασίες επιτήρησης των νόσων, με λογική ολιστικής ματιάς στις συνθήκες που γεννούν την αρρώστια, χρειάζεται στήριξη.
1. Στήριξη στις κτιριακές υποδομές που έχουν γεράσει και δεν έχουν περιθώρια άλλης εγκατάλειψης. Είναι επιτακτική η ανάγκη ένταξης του ΚΥΚΑ σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης και κτιριακών παρεμβάσεων βελτίωσης της εικόνας και της λειτουργικότητάς του..
2. Η αντικατάσταση του ξενοδοχειακού εξοπλισμού είναι επιβεβλημένη.
3. Να ενισχυθεί με ΜΟΝΙΜΟ προσωπικό. Να προκηρυχθεί ΑΜΕΣΑ η θέση του Ακτινοδιαγνώστη και του Οδοντιάτρου. Το επικουρικό προσωπικό να μονιμοποιηθεί μιας και είναι αυτό που έδωσε και δίνει τις μάχες της πανδημίας πάνω από δυο χρόνια τώρα.
Με αυτούς τους όρους θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε όλους τους σχεδιασμούς αναβάθμισης των υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Μοιράσου το !

Τελευταία Άρθρα

Βραχνέικα : To Pizza 44 καλωσορίζει την Νέα Καλοκαιρινή Σεζόν

Η Παραλία Βραχνείκων καλωσορίζει για μία ακόμα χρονιά το κατάστημα εστίασης PIZZA 44, το οποίο άνοιξε τις πύλες του για… Διάβασε περισσότερα

18 Μαΐου 2024

Κάτω Αχαΐα – Θέσεις Εργασίας στο Aloha Beach Bar

Το Aloha Beach Bar – Παραλία Κάτω Αχαΐας  Αναζητά άτομα για τη θέση του/της barista (απαραίτητη η προϋπηρεσία) και άτομα… Διάβασε περισσότερα

18 Μαΐου 2024

Τ. Παπαδόπουλος – Στην εκδήλωση του ΕΠΑΛ Κ. Αχαΐας αφιερωμένη στην “Ημέρα της Ευρώπης”

Αναλυτικά αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Τάκης Παπαδόπουλος :   Κατά τη σχολική χρονιά 2023-2024, το ΕΠΑΛ Κάτω Αχαΐας συμμετείχε στο Πρόγραμμα «Σχολεία… Διάβασε περισσότερα

18 Μαΐου 2024

Τα προνόμια για τους αλλοδαπούς συνταξιούχους στις Φορολογικές δηλώσεις 2024

Οι φορολογούμενοι που έχουν υπαχθεί στον εναλλακτικό τρόπο φορολόγησης για το εισόδημα τους που προκύπτει στην αλλοδαπή, καταβάλλουν ετησίως αυτοτελώς… Διάβασε περισσότερα

18 Μαΐου 2024

Μήνυμα Μητσοτάκη στα Σκόπια

Μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία έστειλε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην ΕΡΤ, το… Διάβασε περισσότερα

18 Μαΐου 2024

Το νέο Δ.Σ. του Εθνικού Σαγεΐκων που επιστρέφει!

Ο Εθνικός Σαγεΐκων επιστρέφει στη δράση από τη νέα σεζόν.  Η ιστορική ομάδα διαμόρφωσε το νέο της Δ.Σ. και πλέον μπαίνει στη νέα εποχή… Διάβασε περισσότερα

17 Μαΐου 2024

This website uses cookies.